Κόσμος

Εκλογές Τουρκία: Ρεκόρ ψηφοφόρων στις κάλπες του εξωτερικού

Ο αριθμός των Τούρκων που ζουν στο εξωτερικό και ψήφισαν για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 24ης Ιουνίου έφτασε στον αριθμό ρεκόρ του 1,49 εκατομμυρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Σάντι Γκιουβέν επικεφαλής της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αν και οι εκλογές στην Τουρκία θα διεξαχθούν την Κυριακή, όσοι Τούρκοι ζουν στο εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν στα τουρκικά προξενεία από τις 7 Ιουνίου ως χθες Τρίτη το βράδυ.

Περίπου 3,047 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι είναι εγγεγραμμένοι στο εξωτερικό, γεγονός που σημαίνει ότι το ποσοστό συμμετοχής έφτασε το 48,8%. Οι Τούρκοι του εξωτερικού μπορούν να ψηφίζουν στα συνοριακά φυλάκια της χώρας ως τις 24 Ιουνίου.

Στις προηγούμενες εκλογές του Νοεμβρίου του 2015 ψήφισαν 1,3 εκατομμύριο Τούρκοι του εξωτερικού, ενώ στο δημοψήφισμα της περσινής χρονιάς 1,4 εκατομμύριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αμερικανικά χτυπήματα στο Ιράν σε αντίποινα για την κατάρριψη του ελικοπτέρου Απάτσι και «απάντηση» της Τεχεράνης
«Πιστεύω ότι η ανταπόδοση θα πρέπει να είναι πολύ ισχυρή», είπε ο Τραμπ στο ABC λίγο πριν τις νέες αμερικανικές επιθέσεις - Η Τεχεράνη «απάντησε» με πυραύλους και drones εναντίον αμερικανικών στόχων
Αμερικανικό ελικόπτερο Apache
Ισπανία: «Πολύ ανησυχητική για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης» η εγκατάλειψη του σχεδίου για την κατασκευή μαχητικού αεροσκάφους Scaf
Το φιλόδοξο σχέδιο προέβλεπε τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αεροπορικής μάχης νέας γενιάς, που θα συνδύαζε επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη
Margarita Robles, Minister of Defence, during a government control session in the Senate, 9 June 2026, in Madrid (Spain). The government faces questions from the opposition in the Senate on security and protests, defence spending, health, housing, corruption and migration.
Σκανδιναβία και Βαλτική πιέζουν για «fast track» ένταξη της Ουκρανίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ – Η κοινή ανακοίνωση
Στη σύνοδο παρενέβη μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Γαλλίας για την ασφάλεια της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ
Ουκρανία 15