Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Εκλογές Τουρκία: Σάρωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στους Τούρκους της Ιταλίας

Εκλογές Τουρκία: Σάρωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στους Τούρκους της Ιταλίας

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μπορεί να μην κατάφερε να συγκεντρώσει το πολυπόθητο προβάδισμα έναντι του Ερντογάν και να οδηγείται στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, ωστόσο συγκέντρωσε ένα εντυπωσιακό ποσοστό ανάμεσα τους Τούρκους της Ιταλίας.

Όπως αναφέρει η La Repubblica, o κοινός υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου υπερίσχυσε με εντυπωσιακό τρόπο στην ψήφο των τούρκων πολιτών που ζουν μόνιμα στην Ιταλία.

Όπως έγινε γνωστό, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας σε σύνολο 17.000 ψήφων έλαβε ποσοστό 69%, ενώ ο νυν πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν ξεπέρασε το 29,1%.

Οι έτεροι υποψήφιοι Σινάν Ογάν και Μουχαρέμ Ινζτέ, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, έλαβαν αντίστοιχα το 1% και το 0,9% των ψήφων.

Κιλιτσντάρογλου διάλεξαν οι Τούρκοι του εξωτερικού

Υπενθυμίζεται πως τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ψήφισαν και οι Τούρκοι που ζουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανάλυση των αποτελεσμάτων από το Anadolu το 70,42% όσων ψήφισαν στην Ελλάδα, προτίμησε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώ τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν επέλεξε μόλις το 24,51%.

Κιλιτσντάρογλου επέλεξαν επίσης οι Τούρκοι που μένουν σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ισπανία, Βρετανία, Ουκρανία, Σουηδία και Φινλανδία.

Από την άλλη Ερντογάν επέλεξε η μεγάλη τουρκική κοινότητα στην Γερμανία, καθώς και οι Τούρκοι που ζουν σε Ρωσία και Γαλλία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις