Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές Τουρκία: “Βλέπουν” οιωνό! Ξεσηκωμός μετά τη νίκη του Κοτς – “Η σειρά του Ιντζέ”

Κοτς Ιντζέ

Η συντριπτική νίκη του Αλί Κοτς στις εκλογές για την προεδρία της Φενέρμπαχτσε δεν έδωσε χαρά μόνο στους οπαδούς του συλλόγου. Ο θρίαμβος του 51χρονου επιχειρηματία απέκτησε συμβολικό χαρακτήρα και κατάφερε να ενώσει τους Τούρκους, πέρα από τις οπαδικές προτιμήσεις τους.

Ο Αλί Κοτς έγινε την Κυριακή (03.06.2018) ο 33ος πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, συγκεντρώνοντας 16.092 ψήφους έναντι 4.644 του Αζίζ Γιλντιρίμ. Πλέον, οι οπαδοί του συλλόγου, περιμένουν τον “ήλιο να ανατείλει ξανά”, όπως υποσχέθηκε ο ίδιος, με αυτό το σύνθημα στην “προεκλογική εκστρατεία” του.

“Οι αλλαγές έρχονται!”, φώναζαν στους δρόμους.

Νωρίτερα, στην ομιλία του θριαμβευτή Αλί Κοτς, ζητωκραύγαζαν “είμαστε στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ”, με τον νέο πρόεδρο της Φενέρμπαχτσε να τους απαντά: “Όλοι ξέρουμε ότι (ο Κεμάλ) ήταν οπαδός της Φενέρ. Αλλά δεν έχει σημασία ποια ομάδα υποστήριζε. Σημασία έχει να ακολουθούμε τις μεταρρυθμίσεις του. Σημασία έχει ποιος ακολουθεί τον δρόμο του”.

 

Το tweet του Ιντζέ

“Ευχαριστώ τον Αζίζ Γιλντιρίμ για τις υπηρεσίες που προσέφερε μέχρι σήμερα και συγχαίρω τον Αλί Κοτς. Η κοινότητα της Φενέρμπαχτσε έκανε πολλές αλλαγές, τώρα είναι η ώρα της αλλαγής για την Τουρκία”, έγραψε στο Twitter ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Μουχαρέμ Ιντζέ.

“Βλέπουν”… οιωνό

Η Φενέρμπαχτε αλλάζει, μπαίνει σε μία νέα εποχή, τρεις εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των πρόωρων τουρκικών εκλογών. Και χιλιάδες Τούρκοι ελπίζουν πως αυτή η αλλαγή είναι ο “οιωνός” για μία ακόμα μεγαλύτερη αλλαγή. Αυτή στην κυβέρνηση, με τη νίκη του κεμαλιστή Μουχαρέμ Ιντζέ. Αυτή την ελπίδα τους, εξέφρασαν στα social media.

“Θεέ μου ας συμβεί και στις 24 Ιουνίου. Ξέρεις το θέμα”.

https://twitter.com/Asiryeliz/status/1003308760759197697

“Και ο Αλί Κοτς ΟΚ… Συγχαρητήρια. Τώρα είναι η σειρά του Μουχαρέμ Ιντζέ”.

https://twitter.com/Yazar212/status/1003308542978330624

“Είμαι 23 ετών και πρώτη φορά, κερδίζει τις εκλογές αυτός που υποστηρίζω”

“Εμείς, οι οπαδοί της Γαλατάσαραϊ… Ξέρετε γιατί είμαστε χαρούμενοι; Γιατί δεν είδαμε ποτέ ξανά έναν καλό, τίμιο άνθρωπο να κερδίζει σε αυτή τη χώρα. Είμαστε χαρούμενοι για εσάς και για όλους εμάς. Συγχαρητήρια (μέσα από την καρδιά μου)”.

https://twitter.com/ss_sayinseyirci/status/1003332397516165120

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις