Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Εκλογές Βρετανία: Νέο δημοψήφισμα για αποχώρηση ζητά η Σκωτία

Εκλογές Βρετανία: Νέο δημοψήφισμα για αποχώρηση ζητά η Σκωτία

Νέο δημοψήφισμα για την θέση της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητά η Νίκολα Στέρτζον, μετά τη συντριπτική νίκη του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP) στις εκλογές της Πέμπτης (12.12.2019).

Με βάση το exit poll το SNP οδεύει να κερδίσει τις 55 από τις 59 έδρες της Σκωτίας, την ίδια ώρα που ο Τζόνσον εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία και άρα το Brexit είναι βέβαιο.

Κάτι για το οποίο η Σκωτία δεν… πολυενθουσιάζεται, καθώς στο δημοψήφισμα του 2016 οι Σκωτσέζοι είχαν ψηφίσει για την παραμονή τους.

«Δόθηκε πλέον εντολή για να προσφερθεί στον λαό της Σκωτίας η δυνατότητα να επιλέξει το μέλλον του», σημείωσε η Στέρτζον σε δηλώσεις της στο Sky News.

click4more: Η επόμενη μέρα στην Βρετανία μετά το θρίαμβο Τζόνσον και οι κρίσιμες ημερομηνίες

«Υπάρχει ξεκάθαρη επιθυμία και ενστερνισμός της ιδέας η Σκωτία δεν πρέπει να καταλήξει με μια κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον και να ξεριζωθεί από την Ευρώπη παρά τη θέλησή της», συνέχισε η Στέρτζον.

«Ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να έχει εντολή να βγάλει την Αγγλία εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά λέω εμφατικά ότι δεν έχει εντολή να πάρει το Σκωτία και να τη βγάλει από την ΕΕ. Η Σκοτία πρέπει να έχει δικαίωμα επιλογής για το δικό της μέλλον», επέμεινε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις