Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκλογή Πάπα: Υιοθετήστε τον εκλεκτό σας καρδινάλιο

Εκλογή Πάπα: Υιοθετήστε τον εκλεκτό σας καρδινάλιο

Καθώς ο κονκλάβιο συνεδριάζει για δεύτερη μέρα με ελπίδα να εκλέξει νέο Πάπα, μια ιστοσελίδα καλεί τους πιστούς να «υιοθετήσουν» τον καρδινάλιο της αρεσκείας τους και με προσευχές να τον βοηθήσουν να ψηφίσει σωστά!

Μάλλον οι εμπνευστές της σελίδας δεν είχαν φανταστεί την απήχηση που θα είχε. Γιατί η σελίδα «έπεσε» κι όποιος προσπαθεί να μπει, απλά δε μπορεί!

Αν μπορούσε όμως να μπει στο adopteuncardinal.org, θα είχε την ευκαιρία να διαλέξει τον καρδινάλιο που επιθυμεί και με προσευχές να τον «καθοδηγήσει» στην πιο σωστή επιλογή για τον νέο προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Δίνοντας ένα όνομα και μία διεύθυνση email, ο πιστός αναλαμβάνει στην τύχη έναν από τους 115 καρδινάλιους του κονκλάβιου, στον οποίο στο εξής απευθύνει τις προσευχές του και, για να βοηθηθεί στο έργο του, λαμβάνει μέσω email μία φωτογραφία και ένα σύντομο βιογραφικό του υιοθετημένου του καρδιναλίου.

Σύμφωνα με την Γερμανίδα Ούλι Χεκλ, εκ των ιδρυτών της ιστοσελίδας μαζί με άλλα μέλη του διεθνούς καθολικού κινήματος νέων, “οι καρδινάλιοι έχουν ανάγκη από την προσευχή μας” αυτήν την περίοδο των συνεδριάσεων του κονκλαβίου.

Η ανταπόκριση είναι μεγάλη στις ενορίες, στις οργανώσεις της καθολικής εκκλησίας, στα γηροκομεία. Μέχρι σήμερα, 489.000 πιστοί έχουν υιοθετήσει έναν καρδινάλιο σε αυτό “το τόσο μεγάλο κίνημα ομαδικής προσευχής”, όπως δήλωσε ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα από τα φαβορί για Πάπας είχε καλύψει παιδόφιλους

Μαύρος καπνός στο Βατικανό – Εν αναμονή της εκλογής του Πάπα

Αυτοί είναι οι καρδινάλιοι φαβορί για την θέση του Πάπα

Βατικανό: Τα τελευταία ”tweets” των καρδιναλίων, πριν από ” τη μεγάλη σιωπή” του Κονκλάβιου

Βατικανό: Οι τελετουργίες, τα μυστικά του κονκλάβιου και η απόλυτη απομόνωση των καρδιναλίων

Εκλογή Πάπα: Μέχρι την Πέμπτη θα φωνάξουν Habemus Papam!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε