Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Εσύ προσέχεις τις λεπτομέρειες; Το πιο συγκλονιστικό βίντεο της χρονιάς

Φωτογραφία από YouTube
Φωτογραφία από YouTube

“Όσο βλέπατε τον Έβαν, ένας ακόμη μαθητής έδειχνε σημάδια πως προετοίμαζε ένα ένοπλο χτύπημα”. Με αυτή τη φράση ένα εκπληκτικό βίντεο μας δείχνει πως όλοι μας τείνουμε να αγνοούμε τα σημάδια μιας επικείμενης τραγωδίας.

Το βίντεο έχει δημιουργήσει η αμερικανική ΜΚΟ “Sandy Hook Promise“. Όλα ξεκίνησαν στις 14 Δεκεμβρίου του 2012, όταν ένα περιστατικό ένοπλης βίας, ένα από τα δεκάδες για να ακριβολογούμε, σημειώθηκε στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook, στο Νιουτάουν της πολιτείας Κονέκτικατ των ΗΠΑ.

Τότε, ένας ένοπλος εισέβαλε στο συγκεκριμένο σχολείο, σκότωσε είκοσι μαθητές, έξι μέλη του διδακτικού προσωπικού και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Το αιματηρό αυτό περιστατικό προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον και αναζωπύρωσε τη συζήτηση για το νομικό καθεστώς της οπλοκατοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η βρετανική Daily Mail, μάλιστα, είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο από το εσωτερικό του σχολείου, μετά το μακελειό.

Δείτε το

 

Βίντεο – επαγρύπνιση

Η ΜΚΟ “Sandy Hook Promise”, ιδρύθηκε από συγγενείς και φίλους των αδικοχαμένων θυμάτων και στόχος της, όπως αναφέρεται στο επίσημο site της, είναι να τιμήσει “όλα τα θύματα της ένοπλης βίας, μετατρέποντας την τραγωδίας μας σε μία στιγμή μεταμόρφωσης, προσφέροντας προγράμματα και πρακτικές που μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά από την ένοπλη βία“.

Το βίντεο που δημιούργησε η οργάνωση είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Δείχνει έναν έφηβο μαθητή, ο οποίος βρίσκεται στην βιβλιοθήκη του σχολείου και γράφει σε ένα από τα θρανία “I am bored“, δηλαδή “βαριέμαι“.

Την επόμενη ημέρα, επιστρέφει στο ίδιο θρανίο και βλέπει πως κάτω από αυτό που έγραψε, υπήρχε… απάντηση. Και συγκεκριμένα η φράση “Hi bored, nice to meet you“. Δηλαδή “γεια σου “βαριεστημένε”, χαίρομαι που σε γνωρίζω“.

Από το σημείο αυτό και μετά, ξεκινά ένας διάλογος μεταξύ του μαθητή και του… αγνώστου συνομιλητή του, με το αγόρι να προσπαθεί να καταλάβει την ταυτότητά του. Ή για να ακριβολογούμε την ταυτότητά της, αφού ελπίζει πως συνομιλεί με μια κοπέλα.

Ώσπου βρίσκει το θάρρος να τη ρωτήσει ποια είναι, όμως την επόμενη ημέρα βρίσκει τη βιβλιοθήκη κλειστή και απογοητεύεται, καθώς δεν πήρε την απάντηση που έψαχνε. Αμέσως μετά, όμως, ο έφηβος γράφει μια φράση σε ένα βιβλίο, με μια κοπέλα να αναγνωρίζει τα γράμματά του και να του απευθύνεται, δείχνοντας πως κι εκείνη προσπαθούσε να καταλάβει με ποιον συνομιλούσε…

Μια γλυκιά ιστορία εφηβικού έρωτα με λίγα λόγια, μέχρι να γίνει αυτό…

Το βίντεο, λοιπόν, δείχνει πως όσο ζούμε τις ζωές μας, το πιο πιθανό είναι να αγνοούμε τα μηνύματα που μπορούν να προδώσουν ένα ενδεχόμενο μακελειό…

Η ένοπλη βία είναι αποτρέψιμη όταν βλέπεις τα σημάδια“, είναι το μήνυμα με το οποίο “κλείνει” το βίντεο…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε