Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Εκπρόσωπος ΟΗΕ για την επίθεση Τουρκοκυπρίων στη νεκρή ζώνη: Να μην επαναληφθούν εντάσεις

Εκπρόσωπος ΟΗΕ για την επίθεση Τουρκοκυπρίων στη νεκρή ζώνη: Να μην επαναληφθούν εντάσεις

Την ανάγκη εξεύρεσης μίας λύσης που να είναι λειτουργική για όλους τόνισε ο Αλίμ Σιντίκ, εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο αναφορικά με την επίθεση Τουρκοκυπρίων με μπουλντόζες σε προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών στην πράσινη γραμμή.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ για το σοβαρό επεισόδιο στη νεκρή ζώνη της Κύπρου με τις επιθέσεις Τουρκοκυπρίων κατά μελών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ και την κατασκευή του παράνομου δρόμου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ, Αλίμ Σιντίκ τάχθηκε υπέρ μίας ειρηνικής λύσης που να είναι λειτουργική για όλους.

Κορυφαίες προτεραιότητες του ΟΗΕ είναι να αποφευχθούν οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές και να διατηρηθεί το status quο στη νεκρή ζώνη, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος.

Στο μεταξύ, σε κλειστή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συζητηθούν απόψε τα γεγονότα στην πράσινη γραμμή της Κύπρου με τις επιθέσεις Τουρκοκυπρίων κατά κυανόκρανων του ΟΗΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν θα υπάρξει άμεσα καταδίκη από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του ΕΡΤNews:

 

«Η Τουρκία δεν θα δεχτεί επιβολές στη Μεγαλόνησο», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναφορικά με την ένταση στη νεκρή ζώνη της Κύπρου βάζοντας στο στόχαστρο την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις