Κόσμος

Επίθεση τζιχαντιστών σε ξενοδοχείο στη Μπουρκίνα Φάσο! Κρατούν ομήρους

Εκρήξεις σε αυτοκίνητα και πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο ξενοδοχείο "Splendid" της πρωτεύουσας της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για επίθεση τζιχαντιστών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα είναι σε εξέλιξη μια υπόθεση ομηρίας.

Η πρώτη επίσημη ενημέρωση αναφέρει ότι οι δράστες -που πιθανώς είναι τέσσερις- επιτέθηκαν με δύο αυτοκίνητα – βόμβες και ακολούθως ένοπλοι μασκοφόροι επιχείρησαν να μπουν στο ξενοδοχείο, ανταλλάσσοντας πυρά με τους άνδρες ασφαλείας.

“Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Προσπαθούσε να μάθουμε πόσοι είναι οι ένοπλοι για να συντονίσουμε καλύτερα τις ενέργειες μας. Ομηρία είναι σε εξέλιξη. Η επιχείρηση μπορεί να κρατήσει αρκετές ώρες”, δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας.

Αυτόπτης μάρτυρας έγραψε στο Facebook ότι: “ήταν έξι τζιχανιτστές” καθώς και πως τη στιγμή της επίθεσης ήταν μέσα στο ξενοδοχείο 100-150 πελάτες, εκ των οποίων πολλοί δειπνούσαν.

Το εν λόγω ξενοδοχείο χρησιμοποιείται ως τόπος διαμονής των απεσταλμένων των Ηνωμένων Εθνών και ταξιδιωτών από δυτικές χώρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στον αέρα η εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: Φόβοι για νέα σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν μετά τις απειλές εκατέρωθεν
Ο Τραμπ κατακεραύνωσε την απάντηση του Ιράν σε αμερικανική πρόταση για να τερματιστεί με διάρκεια ο πόλεμος, ενώ η Τεχεράνη αντέτεινε πως είναι έτοιμη να ανταποδώσει σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση
Τα Στενά του Ορμούζ