Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη μετά την έκρηξη φακέλου – βόμβα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι – Ψάχνουν πακέτα – βόμβες από την Ελλάδα!

Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA

– Γαλλική αστυνομία: Υπάρχει ένας τραυματίας – Ο φάκελος εστάλη με το ταχυδρομείο!
– Μεγάλος κύλινδρος σαν πυροτέχνημα ο εκρηκτικός μηχανισμός
– Συναγερμός και στην Αθήνα! Κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής ελέγχουν όλα τα ταχυδρομεία της Αθήνας ψάχνοντας για αποστολή ύποπτων πακέτων στο εξωτερικό!
– Η έκρηξη γίνεται μια μέρα μετά το πακέτο – βόμβα κατά του Σόιμπλε
– Ολάντ: Πρόκειται για επίθεση και τίποτε άλλο!
– Λαγκάρντ: Πράξη βίας από δειλούς!
– Επιχείρηση και στα γραφεία της Παγκόσμιας Τράπεζας
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Συναγερμός έχει σημάνει πλέον σε όλη την Ευρώπη μετά την έκρηξη που έγινε σήμερα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι όταν υπάλληλος άνοιξε φάκελο – βόμβα που εξερράγη στα χέρια της. Οι πληροφορίες για την κατάσταση της γυναίκας αναφέρουν πως έχει υποστεί “μερικά εγκαύματα”, ενώ ο εκρηκτικός μηχανισμός σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας έμοιζε με μεγάλο πυροτέχνημα. “Μοιάζει με πυροτέχνημα, δεν είναι ακριβώς βόμβα” είπε και πρόσθεσε πως από την έκρηξη που σημειώθηκε μόλις ανοίχθηκε το παγιδευμένο δέμα σημειώθηκαν μικρής έκτασης ζημιές. Την ώρα της έκρηξης στο γραφείο εκείνο βρίσκονταν τρεις άνθρωποι.

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανακοίνωσε πως η μικρή έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι προκλήθηκε πιθανότατα από αυτοσχέδιο μηχανισμό. Ο μηχανισμός στάλθηκε με το ταχυδρομείο, μια γυναίκα τραυματίστηκε στο πρόσωπο, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανέφερε πως είχαν υπάρξει τηλεφωνικές απειλές αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτές συνδέονταν με το σημερινό συμβάν.

Τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκονται, στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού στον αριθμό 66 της λεωφόρου Ιενά. Το κτίριο έχει εκκενωθεί, με την επιχείρηση της αστυνομίας να βρίσκεται σε εξέλιξη στα γραφεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Παρίσι.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ

Την ίδια ώρα στην Αθήνα έχει σημάνει συναγερμός στην αντιτρομοκρατική και κλιμάκια αναζητούν σε καταστήματα των ΕΛΤΑ αν έχει γίνει αποστολή και άλλων ύποπτων πακέτων σαν αυτό που έφτασε χθες στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με παραλήπτη τον ίδιο τον Σόιμπλε και αποστολέα τον Αδωνι Γεωργιάδη. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα την ευθύνη για την αποστολή του πακέτου – βομβα ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

 

 

 

ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Καταδίκη της επίθεσης

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την επίθεση και είναι σε συνεχή επαφή με τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. Η Λαγκάρντ εξέφρασε την συμπάθειά της στους συναδέλφους της στην Γαλλία και καταδίκασε την πράξη ως μια πράξη δειλίας και βίας και βεβαίωσε ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να εργάζεται με βάση τους σκοπούς της αποστολής του.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕ – ΜΠΕ – AFP – REUTERS – BFM – LE PARISIEN
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε