Κόσμος

Έκρηξη ηφαιστείου: Αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Λα Πάλμα – Το πρώτο από το Σάββατο

Ένα αεροσκάφος προσγειώθηκε σήμερα στη νήσο Λα Πάλμα, στο ισπανικό αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων, το πρώτο μετά το κλείσιμο του αεροδρομίου το Σάββατο λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τη διαχειρίστρια εταιρεία των ισπανικών αεροδρομίων Aena και την αεροπορική εταιρεία Binter, στην οποία ανήκει το αεροπλάνο.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Λα Πάλμα νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα, προερχόμενο από το γειτονικό νησί Τενερίφη, διευκρίνισε στο AFP ένας τοπικός εκπρόσωπος Τύπου της Aena.

«Επαναλαμβάνουμε τις πτήσεις με τη Λα Πάλμα», επιβεβαίωσε με μήνυμα στο Twitter η εταιρεία, αναφέροντας επίσης πως συνεχίζει «τη συνεργασία της για την αποστολή βοήθειας στα θύματα της έκρηξης του ηφαιστείου».

Η επανάληψη των αεροπορικών δρομολογίων σημειώνεται «έπειτα από μια βελτίωση των συνθηκών (αεροπορικής) ασφαλείας» στη Λα Πάλμα, συμπλήρωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Aena, κι άλλες πτήσεις έχουν προγραμματιστεί για αργότερα σήμερα, από και προς άλλα νησιά των Καναρίων.

Το αεροδρόμιο της Λα Πάλμα ανέστειλε τη λειτουργία του το Σάββατο το πρωί λόγω της συσσώρευσης τέφρας, που εκλυόταν από το Κούμπρε Βιέχα.

Επισήμως, το αεροδρόμιο άνοιξε ξανά την Κυριακή, ωστόσο πτήσεις δεν εκτελούνταν έως σήμερα, εν αναμονή μιας βελτίωσης των συνθηκών πτήσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ στην Κύπρο: Αγνοείται ο Ρώσος μεγιστάνας Βλαντισλάβ Μπαουμγκέρτνερ – Έρευνες για τον εντοπισμό του
Η σύλληψή του στο Μινσκ το 2013, αποκορύφωμα της σύγκρουσης της Μόσχας με τη Λευκορωσία για το «καρτέλ» ποτάσας - Σε απόκρημνη περιοχή το τελευταίο σήμα του κινητού του
(AP Photo
Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Κατέρρευσε η ανακαινισμένη σκάλα και τα θύματα παγιδεύτηκαν στις φλόγες
«Η σκάλα δεν άντεξε το βάρος. Οι άνθρωποι καταπλακώθηκαν και έπεσαν στο υπόγειο», δήλωσε πηγή των ερευνών - Η μοιραία σερβιτόρα που άναψε τα κεριά - βεγγαλικά
Ο Ζακ και η Τζέσικα Μορέτι, ιδιοκτήτες του μπαρ που πήρε φωτιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας