Κόσμος

Έκρηξη ηφαιστείου: Φτάνει στη θάλασσα η λάβα – Ποιοι οι κίνδυνοι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στο ισπανικό νησί Λα Πάλμα, η λάβα που εκλύεται αναμένεται να φθάσει στη θάλασσα γύρω στις 8 το βράδυ της Δευτέρας, 20.09.2021, τοπική ώρα.

Αυτό δήλωσε ο περιφερειακός ηγέτης, Άνχελ Βίκτορ Τόρες, για το φαινόμενο που ενδεχομένως θα μπορούσε να προκαλέσει τοξικά αέρια και να μειώσει την ορατότητα στη θάλασσα.

«Παραμένει ενεργό και θα συνεχίσει να είναι ενεργό για τις επόμενες λίγες ημέρες», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με επικεφαλής της περιοχής, ηφαιστειολόγους και αξιωματούχους της αρχής πολιτικής προστασίας.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες με την λάβα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου

Έκρηξη ηφαιστείου lava r lava r lava r lava r

Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας των Καναρίων Νήσων ανακοίνωσε μια μέρα πριν ότι όταν η λάβα φθάσει στη θάλασσα, θα μπορούσε να δημιουργήσει τοξικά αέρια, καθώς το τετηγμένο πέτρωμα κρυώνει γρήγορα.

Ενόψει του ενδεχομένου μείωσης της ορατότητας, οι λιμενικές αρχές απαγόρευσαν σήμερα τον διάπλου πλοίων στην περιοχή, προς το δυτικό τμήμα της νήσου, όπου αναμένεται η λάβα να φθάσει στο νερό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κλιματική αλλαγή είναι σεξιστική, προειδοποιούν ΜΚΟ – «Όταν χτυπούν οι ξηρασίες, οι γυναίκες είναι αυτές που τρώνε λιγότερο»
Κάθε αύξηση 1° Κελσίου της παγκόσμιας θερμοκρασίας συνδέεται με αύξηση 4,7% της ενδοοικογενειακής βίας, επεσήμανε τον Απρίλιο του 2025 έρευνα της Initiative Spotlight
κλιματική αλλαγή
Ο Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα για συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα»
Η πιο πιεστική ανησυχία είναι να βρεθεί ένας τρόπος να ανοίξουν και πάλι τα Στενά του Ορμούζ, απ΄όπου διέρχεται η μισή ποσότητα αργού πετρελαίου της Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ
NYT: Το Ιράν έχει αποκαταστήσει 30 από τις 33 πυραυλικές του εγκαταστάσεις κατά μήκος  των Στενών του Ορμούζ
Η Τεχεράνη έχει καταφέρει να επανακτήσει πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος των πυραυλικών της εγκαταστάσεων, όπως επίσης στους εκτοξευτές και τις υπόγειες υποδομές της.
Πύραυλος