Κόσμος

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισπανία: Καθηλωμένα τα αεροσκάφη στη Λα Πάλμα λόγω της τέφρας

Καθηλωμένα στο έδαφος, στο αεροδρόμιο της Λα Πάλμα, στα Κανάρια Νησιά, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έμειναν και την Κυριακή τα αεροσκάφη, λόγω της τέφρας που εκλύεται από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα.

Οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν 38 πτήσεις –οι περισσότερες μεταξύ των νησιών– που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα. Μόνο οι 4 από τις 34 προγραμματισμένες πτήσεις του Σαββάτου έγιναν κανονικά.

Η τοπική αεροπορική εταιρεία Binter ανακοίνωσε ότι θα επαναλάβει τις πτήσεις «μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Από την έκρηξη του ηφαιστείου έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές σε κτίρια και 7.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Ορισμένοι έχασαν τα πάντα όταν η λάβα κατάπιε τα σπίτια τους.

Η ισπανική κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές αποδέσμευσαν 300 εκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση του νησιού, τα έσοδα του οποίου προέρχονται κυρίως από τον τουρισμό και τις φυτείες μπανάνας.

Το ηφαίστειο δεν δείχνει σημάδια ότι η δραστηριότητά του θα σταματήσει σύντομα. «Είμαστε στο έλεός του», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, Άνχελ Βίκτορ Τόρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Forbes: Ο Πιέτρο Παρολίν ξεπέρασε τους αντιπάλους του στις στοιχηματικές – Ραγδαία πτώση στις αποδόσεις μετά τον λευκό καπνό
Ο Παρολίν κατείχε σημαντικό προβάδισμα στις στοιχηματικές πλατφόρμες Polymarket και Kalshi, οι οποίες είναι νόμιμα αδειοδοτημένες στις ΗΠΑ, με πιθανότητες γύρω στο 70% και στις δύο πλατφόρμες για να εκλεγεί Πάπας
Ο Καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν