Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Έκρηξη κοντά στη Γερμανική Πρεσβεία στην Καμπούλ – Δεκάδες θύματα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 90 τραυματίστηκαν κι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία από την ισχυρή έκρηξη που έπληξε σήμερα το πρωί, το κέντρο της Καμπούλ, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Υγείας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Κοντά στην γερμανική πρεσβεία έγινε η ισχυρή έκρηξη. Στην ίδια περιοχή, βρίσκονται κι άλλες πρεσβείες ξένων χωρών, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ποιος ήταν ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Πηγή ασφαλείας της γερμανικής πρεσβείας δήλωσε ότι δεν είναι σαφές εάν υπάρχουν θύματα μεταξύ του διπλωματικού προσωπικού από την τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε την περιοχή των πρεσβειών στην αφγανική πρωτεύουσα.

“Η έκρηξη έγινε γύρω στις 08:25 το πρωί στην 17η οδό Ουαζίρ Ακμπάρ Χαν. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση.

 

Πηγη φωτογραφιας instagram

Τα παράθυρα και οι πόρτες των σπιτιών που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το σημείο που έγινε η έκρηξη σήμερα το πρωί στην Καμπούλ, καταστράφηκαν από ωστικό κύμα.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε