Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Έκρηξη” νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Πολωνία: Πάνω από 2.000 για πρώτη φορά

“Έκρηξη” νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Πολωνία: Πάνω από 2.000 για πρώτη φορά
Reuters

Σοκάρει και την Πολωνία ο Covid19. Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 2.000 στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές στην Πολωνία τα νέα κρούσματα κορονοϊού υπερέβησαν τα 2.000 την Παρασκευή (02.10.2020) για πρώτη φορά. Πρόκειται για το τελευταίο ρεκόρ στην αύξηση των περιστατικών που έχουν ενισχύσει την πιθανότητα να επιβληθούν αυστηρότεροι περιορισμοί στη χώρα.

Έχοντας αντέξει το πρώτο κύμα της πανδημίας καλύτερα από τις περισσότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης, η Πολωνία καταγράφει αύξηση στα ημερήσια κρούσματα, με πάνω από 1.000 νέα περιστατικά κάθε ημέρα την τελευταία εβδομάδα.

Η χώρα των 38 εκατ. κατοίκων ανακοίνωσε την Παρασκευή (02.10.2020) 2.292 ημερήσια κρούσματα και 27 θανάτους που σχετίζονται με Covid19, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στον λογαριασμό του στο Twitter. 

Συνολικά, η Πολωνία έχει ανακοινώσει 95.773 κρούσματα κορονοϊού και 2.570 θανάτους.

Πολωνία: Στενεύει ο κλοιός και στη Βαρσοβία

Ενώ στις πρώτες φάσεις της πανδημίας, τα κρούσματα εντοπίζονταν κυρίως στις βιομηχανικές περιοχές στα νότια της χώρας, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν υψηλά ποσοστά μόλυνσης και στην κεντρική και βόρεια Πολωνία.

Την Πέμπτη (01.10.2020), η κυβέρνηση της χώρας επικαιροποίησε τον κατάλογο με τις “κόκκινες” και “κίτρινες” ζώνες – περιοχές που έχουν περισσότερα κρούσματα και κατά συνέπεια αυστηρότερους περιορισμούς – που θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο (03.10.2020).

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι και η πρωτεύουσα Βαρσοβία κινδυνεύει να προστεθεί σε αυτές τις ζώνες.

“Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας παρακολουθούν στενά την κατάσταση, η οποία είναι υπό έλεγχο”, δήλωσε ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού, Μίχαλ Ντβόρζικ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις