Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Έκρηξη σε ελληνόκτητο πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα: Δυο Έλληνες ναυτικοί κι ένας Αιγύπτιος, τραυματίες

Έκρηξη σε ελληνόκτητο πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα: Δυο Έλληνες ναυτικοί κι ένας Αιγύπτιος, τραυματίες

Δυο Έλληνες ναυτικοί κι ένας Αιγύπτιος μάγειρας ελαφρά τραυματίες είναι ο απολογισμός έκρηξης που σημειώθηκε χθες (27.12.2023) σε ελληνόκτητο πλοίο Vyssos, με σημαία Παναμά, που έπλεε στη Μαύρη Θάλασσα, στις όχθες του Δούναβη, με προορισμό στο λιμάνι Ισμαήλ της Ουκρανίας.

Το ελληνόκτητο πλοίο είχε ξεκινήσει από τη Σικελία, με προορισμό το λιμάνι Ισμαήλ της Οδησσού στην Ουκρανία, προκειμένου να φορτώσει σιτηρά.

Το πιθανότερο είναι πως η αιτία της έκρηξης στο πλοίο ήταν κάποια νάρκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη δεν έγινε πάνω στο πλοίο, αλλά κοντά σε αυτό.

Οι ουκρανικές αρχές είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι πλοίο με σημαία Παναμά είχε πέσει σε νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα και μάλιστα έχουν δώσει και φωτογραφίες στη δημοσιότητα.

Η έκρηξη σημειώθηκε χθες και σήμερα, το πλοίο ρυμουλκείται στο λιμάνι Ισμαήλ όπου θα επιχειρηθεί απάντληση υδάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο μικρές υλικές ζημιές στο Vyssos, χωρητικότητας 8.800-dwt (κατασκευής 2007).

Η πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, αναφέρει ότι στα μέλη του πληρώματος του πλοίου περιλαμβάνεται ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Έλληνες και έχουν τραυματιστεί πολύ ελαφρά. Επίσης έχει τραυματιστεί, επίσης, ελαφρά, ένας Αιγύπτιος μάγειρας.

Πληροφορίες από το Ουκρανικό κανάλι telegram κάνει λόγο για μικρής έκτασης φωτιά και ρήγμα που προκλήθηκε στο πλοίο χωρίς ωστόσο η πληροφορία να έχει επιβεβαιωθεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις