Site icon NewsIT

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Οι ώρες αγωνίας για Ελληνίδα – «Τα κινητά ήταν μπλοκαρισμένα»

13.11.2022 | 20:19
Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Οι ώρες αγωνίας για Ελληνίδα – «Τα κινητά ήταν μπλοκαρισμένα»

Οι εικόνες από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη με τους 6 νεκρούς και τους 81 τραυματίες σόκαραν τους πάντες. Στην πόλη άλλωστε όχι μόνο ζουν πολλοί Έλληνες αλλά δεκάδες είναι εκείνοι που ταξιδέψουν τα Σαββατοκύριακα.

Από τους Έλληνες που ζουν στην Κωνσταντινούπολη είναι η Δάφνη Ζαχαριάδου, εργαζόμενη στο υπουργείο Πολιτισμού και μέλος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών. Εκείνη, δεν ήταν στην περιοχή όπου έγινε η έκρηξη το απόγευμα της Κυριακής (13.11.2022). Αλλά φοβήθηκε πως ήταν φίλοι της.

«Εγώ ήμουν στον Βόσπορο την στιγμή που έγινε η επίθεση», είπε στο newsit.gr και περιέγραψε την αγωνία της για φίλους της που ήταν σε εκείνη την πλευρά της Κωνσταντινούπολης όταν η λεωφόρος Ιστικλάλ βάφτηκε στο αίμα.

Η κα Ζαχαριάδου άρχισε να παίρνει τηλέφωνο τους φίλους της για να μάθει αν είναι καλά, αν ήταν στην περιοχή όπου έγινε η έκρηξη, τι συμβαίνει. Αλλά «τα τηλέφωνά τους ήταν μπλοκαρισμένα».

«Τέσσερα χρόνια είχε να γίνει τρομοκρατική επίθεση. Πραγματικά ήταν πολλοί άνθρωποι στην Ιστικλάλ, πάντα έχει πολύ κόσμο  κυρίως τουρίστες. Πάντως έμαθα ότι δεν ήταν Έλληνες», τόνισε.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version