Κόσμος

Έξαλλες Pink και Κέλι Κλάρκσον! Κατηγορούν τον πρόεδρο των Grammy για σεξισμό

Η τραγουδίστρια Λορντ ένωσε τη φωνή της με αυτές που επικρίνουν τον πρόεδρο της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ, Recording Academy, διοργανώτριας των Grammys Awards, μετά τη δήλωσή του ότι οι γυναίκες καλλιτέχνες πρέπει "να ανεβάσουν ταχύτητα".

Μετά την τελετή απονομής των Grammy που διοργανώθηκε την Κυριακή στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος Νιλ Πορτνάου, δήλωσε ότι “οι γυναίκες που έχουν τη δημιουργικότητα στην καρδιά και στην ψυχή τους, που θέλουν να είναι μουσικοί, μηχανικοί, παραγωγοί και να ανήκουν σε αυτή τη βιομηχανία σε επίπεδο στελεχών, πρέπει να ανεβάσουν ταχύτητα”. Αναφερόταν στο γεγονός ότι ελάχιστες γυναίκες βραβεύτηκαν στην 60ή φετινή διοργάνωση.

Στις βασικές κατηγορίες, όπως αυτές της ποπ, της ροκ, της R&B, της ραπ ή της κάντρι, δηλαδή σε 20 συνολικά κατηγορίες, ένα μόνο βραβείο δόθηκε σε γυναίκα ή γυναικείο συγκρότημα. Η 21χρονη Καναδή Αλέσια Κάρα απέσπασε το βραβείο της “Αποκάλυψης της χρονιάς”, το οποίο δίδεται στον καλύτερο νέο καλλιτέχνη.

Τα σχόλια του Νιλ Πορτνάου ήχησαν πολύ άσχημα, κυρίως στ’ αφτιά της τραγουδίστριας Pink που είναι γνωστή φεμινίστρια. “Οι γυναίκες ανεβάζουν ταχύτητα από τα βάθη των αιώνων”, έγραψε σε ανοικτή επιστολή της στον Πορτνάου, την οποία ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter. “Θα δείξουμε στην επόμενη γενιά γυναικών και κοριτσιών, αγοριών και ανδρών τι σημαίνει να είναι ίσοι και τι σημαίνει να είναι δίκαιοι”.

Η 60ή τελετή απονομής των μουσικών βραβείων Grammy σηματοδότησε την αρχή ενός κινήματος υπέρ μιας μεγαλύτερης γυναικείας εκπροσώπησης στη μουσική βιομηχανία. Οι τραγουδίστριες Λέιντι Γκάγκα, Κίσα, Τζανέλ Μονά, Σίντι Λόπερ, Καμίλα Καμπέγιο δεσμεύτηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής να εργαστούν για τον σκοπό αυτό.

Στην αντεπίθεση και η Κέλι Κλάρκσον

Μετά την Pink, η τραγουδίστρια Κέλι Κλάρκσον αποκάλεσε τον Νιλ Πορτνάου “διαταραγμένη ψυχή”, παραπέμποντας τον, με χιούμορ, στο νέο της άλμπουμ “Meaning of Life” που κυκλοφόρησε στις 20 Οκτωβρίου.

Η Βανέσα Κάρλτον, γνωστή για την επιτυχία της “A Thousand Miles”, κάλεσε τους χρήστες του Διαδικτύου να υπογράψουν αίτημα για την παραίτηση του πρόεδρου της μεγαλύτερης επαγγελματικής μουσικής οργάνωσης στις ΗΠΑ. Ήδη, οι υπογραφές ξεπέρασαν σήμερα το όριο των 10.000 που είχε οριστεί.

Υποψήφια στην κατηγορία του άλμπουμ της χρονιάς, η Λορντ αγόρασε μια ολόκληρη σελίδα στην εφημερίδα The New Zealand Herald στο φύλλο της Τετάρτης για να ευχαριστήσει το κοινό της. “Ευχαριστώ, επίσης, που πιστεύετε στις γυναίκες μουσικούς. Δημιουργείτε ένα υπέροχο προηγούμενο!” έγραψε η 21 ετών καλλιτέχνης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
Τραμπ: Νέα έκκληση για διεθνή αποστολή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ για να μείνουν ανοιχτά
«Αυτό θα έπρεπε να ήταν πάντα μια ομαδική προσπάθεια, και τώρα θα είναι — Θα ενώσει τον κόσμο προς την αρμονία, την ασφάλεια και την αιώνια ειρήνη!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ
Η Γαλλία «αδειάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν στέλνει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – Drones χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Λίβανος
5
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 9