Κόσμος

Έξαλλοι στην Τουρκία με τη Γερμανία! Αφορμή το έγγραφο “φωτιά” για τις σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις

To τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στον χαρακτηρισμό της Τουρκίας ως "πλατφόρμας δράσης" ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων της Μέσης Ανατολής σε έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης, το οποίο αποκάλυψε χθες το πρώτο δημόσιο γερμανικό κανάλι ARD, κάνοντας λόγο για προσπάθειες "να φθαρεί η χώρα μας", γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Τουρκία απέκρουσε τις κατηγορίες της γερμανικής κυβέρνησης οι οποίες περιέχονται στην απάντηση που δόθηκε στο κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) μετά από σχετικό ερώτημά του στη γερμανική Βουλή.

Το έγγραφο του οποίου οι ισχυρισμοί βασίζονται σε έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΒΝD) είναι “μια νέα απόδειξη για την περίεργη στάση (της Γερμανίας) με την οποία εδώ και ορισμένο καιρό γίνεται προσπάθεια να φθαρεί η χώρα μας, με το στοχοποιούνται ο πρόεδρος και η κυβέρνησή μας “, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σήμερα στην Αγκυρα. Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για την πρόθεση της Τουρκίας το θέμα “να διαλευκανθεί ενώπιον των γερμανικών δικαστηρίων”.

Προφανώς αναφερόμενο στο κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μιλά για “ορισμένους πολιτικούς κύκλους ” στη Γερμανία οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τoυς ισχυρισμούς της αποκαλυφθείσας έκθεσης της γερμανικής κυβέρνησης. Αυτοί οι κύκλοι είναι γνωστοί ότι κρίνουν με “δύο μέτρα και δύο σταθμά” το θέμα της τρομοκρατίας, ιδίως σε ότι αφορά στις “αιματηρές επιθέσεις που στρέφονται κατά της Τουρκίας” του απαγορευμένου κουρδικού κόμματος εργασίας PKK, σημειώνει η FAZ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκάνδαλο στην Αλβανία: Οι διαγωνισμοί των 59 εκατομμυρίων ευρώ και το ένταλμα σύλληψης για την αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών
Η έρευνα εξετάζει επίσης καταγγελίες για πιέσεις, απειλές ή χρήση βίας με στόχο την απομάκρυνση ανταγωνιστών από διαγωνιστικές διαδικασίες
Η Βλόρα Χισένι
Ξέσπασε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους των «απαγορευμένων» μέσων που τον κάλυπταν στον ΟΗΕ: «Δεν θα έπρεπε να είστε εδώ»
Ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι θα δεχτεί πίσω στον Λευκό Οίκο τους δημοσιογράφους των τριών ΜΜΕ που απέκλεισε, αν ακυρωθεί η απόφασή του από τα δικαστήρια
Ντόναλντ Τραμπ