Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Έξαλλοι Χάρι και Μέγκαν επειδή τα παιδιά τους δεν θα έχουν βασιλικό τίτλο

Έξαλλοι Χάρι και Μέγκαν επειδή τα παιδιά τους δεν θα έχουν βασιλικό τίτλο

Παρά το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ απαρνήθηκαν τους βασιλικούς τίτλους όταν έφυγαν από την Αγγλία για να μετακομίσουν στο Λος Άντζελες, φαίνεται τώρα πως αντιδρούν σχετικά με την απόφαση του βασιλιά Καρόλου Γ’ να μη δοθεί στα παιδιά τους το καθεστώς της «Βασιλικής Υψηλότητας».

Την ώρα που όλη η Βρετανία θρηνεί και η βασιλική οικογένεια εμφανίστηκε πιο ενωμένη από ποτέ μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εμφανίζονται έξαλλοι με την βασιλική οικογένεια, τουλάχιστον σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun.

Ο λόγος είναι ότι τα δύο παιδιά τους, ο Άρτσι και η Λίλιμπετ, που αναμένεται να ανακηρυχθούν πρίγκιπας και πριγκίπισσα από τον βασιλιά Κάρολο Γ’, δεν προβλέπεται να λάβουν το καθεστώς της «Βασιλικής Υψηλότητας».

Σημειώνεται πως οι κόρες του πρίγκιπα Άντριου θα λάβουν το καθεστώς της «Βασιλικής Υψηλότητας», παρότι δεν είναι στον κύκλο των ατόμων που εργάζονται για τη βασιλική οικογένεια. 

Πληροφορίες της Sun αναφέρουν πως: «Ο Χάρι και η Μέγκαν ανησυχούσαν για το ζήτημα της ασφάλειας. Το να είναι τα παιδιά τους πρίγκιπας και πριγκίπισσα τους δίνει το δικαίωμα να έχουν ορισμένα επίπεδα βασιλικής ασφάλειας».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως: «Επέμειναν ότι ο Άρτσι και η Λίλιμπετ είναι πρίγκιπας και πριγκίπισσα. Είναι αμείλικτοι από τότε που πέθανε η βασίλισσα. Αλλά είναι έξαλλοι που δεν μπορούν να πάρουν τον τίτλο της Βασιλικής Υψηλότητας».

Τα δύο παιδιά δικαιούνται τους πριγκιπικούς τίτλους μετά τον θάνατο της βασίλισσας, ως μέρος των κανόνων του Βασιλιά Γεωργίου Ε’.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μέγκαν Μαρκ είχε υποστηρίξει στο παρελθόν ότι είχαν αρνηθεί τον τίτλο στον Άρτσι λόγω της φυλής του, γεγονός που δυσαρεστεί Χάρι και Μέγκαν, οι οποίοι θέτουν το ζήτημα της ασφάλειας των δύο παιδιών τους. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις