Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Έξαλλος ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο με τον Τραμπ! [vid]

Φωτό: Facebook / Leonardo DiCaprio
Φωτό: Facebook / Leonardo DiCaprio

Ο διάσημος ηθοποιός και ακτιβιστής της προστασίας του περιβάλλοντος, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, επέκρινε σήμερα την απόφαση του προέδρου Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία για το Κλίμα του Παρισιού.

“Σήμερα, ο πλανήτης μας υποφέρει. Είναι σημαντικότερο από ποτέ να αναλάβουμε δράση”, έγραψε στο Twitter ο 43χρονος ηθοποιός απογοητευμένος από την απόφαση αυτή.

Μια μέρα νωρίτερα είχε γράψει: “@realDonaldTrump, Ελπίζω να λάβεις σήμερα την ηθική απόφαση να προστατεύσεις τις μελλοντικές γενιές”.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία για το Κλίμα του ΟΗΕ που υπογράφηκε στο Παρίσι το 2015, με αποτέλεσμα η συμφωνία να κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Η συμφωνία στο Παρίσι επιτεύχθηκε μετά τη δέσμευση των χωρών που την υπογράφουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους –η καθεμιά με το μερίδιο που της αναλογεί– προκειμένου να αναχαιτιστεί η κλιματική αλλαγή και να προστατευτεί ο πλανήτης.

Ο Ντι Κάπριο, ο οποίος είχε μιλήσει κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της Συμφωνίας για την Κλιματική Αλλαγή, είχε χρησιμοποιήσει την ομιλία του παραλαμβάνοντας το ‘Οσκαρ καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου το 2016 για να μιλήσει για το περιβάλλον.

Τότε είχε πει: “Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική, συμβαίνει τώρα. Είναι η πιο επιτακτική απειλή που αντιμετωπίζουν όλα τα είδη του πλανήτη και πρέπει να εργαστούμε συλλογικά, μαζί, και να πάψουμε να χρονοτριβούμε. Πρέπει να στηρίξουμε τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο που δεν μιλούν για τους μεγάλους ρυπαντές αλλά μιλούν για όλη την ανθρωπότητα, για τους αυτόχθονες λαούς παγκοσμίως, για τα δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων των μη προνομιούχων εκεί έξω, οι οποίοι θα πληγούν περισσότερο από αυτήν. Για τα παιδιά των παιδιών μας και γι’ αυτούς τους ανθρώπους εκεί έξω των οποίων τις φωνές έπνιξε η απληστία των πολιτικών“.

Δείτε την ομιλία του

Πηγή: The Independent

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε