Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Έξαλλος ο Τραμπ με τον προσωπάρχη του – Τον αναστάτωσε η “διαρροή” για την κατάσταση της υγείας του!

Τραμπ

Με “θηρίο στο κλουβί” μοιάζει ο Τραμπ, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ, αφού προσβλήθηκε από κορονοϊό.

Μία από τις αιτίες που τον εξόργισε είναι ο ίδιος ο προσωπάρχης του -και “σκιά” του Προέδρου, Μαρκ Μέντοους. Κι αυτό γιατί όπως ανέφεραν τόσο οι New York Times, όσο και το Associated Press, αυτός ήταν η “πηγή με γνώση της κατάστασης” που διέρρευσε χθες ότι ο Τραμπ παρουσίασε “ανησυχητικά” συμπτώματα την Παρασκευή, πριν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Άτομα που βρίσκονται στο περιβάλλον του Αμερικανού Προέδρου είπαν στο CNN πως ο Τραμπ “αναστατώθηκε ιδιαίτερα” όταν άκουσε να δημοσιοποιούνται τα νέα για την υγεία του, χαρακτηρίζοντας “υπερβολικές” τις περιγραφές, που τελικά αποδόθηκαν στον προσωπάρχη του.

Σε αυτό τον εκνευρισμό του Προέδρου των ΗΠΑ αποδίδεται και η “ομοβροντία” εμφανίσεων του Τραμπ, είτε με το βίντεο και τις φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν από τον Λευκό Οίκο από την “προεδρική σουΐτα” του νοσοκομείου, είτε με τις αναρτήσεις του στο Twitter.

 

Τελευταίο τέτοιο δείγμα, το μήνυμα που έστειλε στους Αμερικανούς, μέσω του διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του, Τζέισον Μίλερ, που μίλησε στο NBC.

«Μίλησα με τον πρόεδρο χθες το απόγευμα, για περίπου μισή ώρα, και έχει υψηλό ηθικό», είπε ο Μίλερ. «Μου είπε δύο πράγματα: Πρώτον, ότι θα νικήσει τον κορονοϊό και δεύτερον, ότι η εκστρατεία μας θα νικήσει τον κορονοϊό… Τον άκουσα αρκετά ζωηρό, αλλά μου είπε και κάτι ακόμα το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που είπε ο πρόεδρος Τραμπ ήταν να είμαστε προσεκτικοί, θυμίζοντας στους συμπολίτες μας να πλένουν τα χέρια τους, να χρησιμοποιούν αντισηπτικό, αλλά και να βεβαιώνονται ότι εάν δεν μπορούν να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκα. Και θεωρώ ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα προς όλους τους πολίτες της χώρας», είπε ο Μίλερ.

Ντόναλντ Τραμπ

Την ίδια ώρα πάντως ο Μίλερ δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί ο Πρόεδρος Τραμπ πήγε στο Μπέντμιστερ σε εκδήλωση για την συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική του εκστρατεία, ενώ γνώριζε ότι για έρανο την Πέμπτη αφού έμαθε ότι η στενή του σύμβουλος Χόουπ Χικς βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Ο Μίλερ περιορίστηκε να πει πως οι εκστρατείες του Τραμπ έπαιρναν προφυλάξεις για τον κορονοϊό, αν και ο φωτογραφικός φακός μάλλον είναι αδιάψευστος μάρτυρας περί του αντιθέτου.

Δημοσκόπηση μαχαιριά για Τραμπ: 10% μπροστά ο Μπάιντεν! «Θα μπορούσε να μη νοσήσει»

Με τον Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο με κορονοϊό, ο Τζο Μπάιντεν βλέπει τα ποσοστά του να εκτοξεύονται. Δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos δείχνει πως ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ έχει το μεγαλύτερο προβάδισμά του, μόλις έναν μήνα πριν από τις κάλπες.

Στην ίδια δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν… λυπάται τον Ντόναλντ Τραμπ και θεωρεί πως θα μπορούσε να είχε αποφύγει να κολλήσει κορονοϊό αν είχε πάρει το θέμα της πανδημίας πιο σοβαρά!

Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 2 με 3 Οκτωβρίου, δηλαδή αφού είχε γίνει γνωστό πως ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια είναι θετικοί στον κορονοϊό. Και παρ’ ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε γίνει ένα από τα 7,3 εκατ. κρούσματα στη χώρα, αυτό δεν φάνηκε να του «δίνει» στήριξη.

Το 51% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Τζο Μπάιντεν και μόλις το 41% τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Το 4% επιλέγει ανεξάρτητο υποψήφιο και άλλο ένα 4% δηλώνει αναποφάσιστο.

Η διαφορά του 10% για τον Μπάιντεν είναι η μεγαλύτερη (κατά 1% με 2%) που έχει υπάρξει τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, υπάρχει ένα περιθώριο λάθους 5%.

Τραμπ

Οι περισσότεροι Αμερικανοί, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, συνεχίζουν να είναι βαθύτατα ανήσυχοι για την πανδημία. Το 65% (9 στους 10 Δημοκρατικούς και 5 στους 10 Ρεπουμπλικάνους) συμφωνεί ότι «αν ο πρόεδρος Τραμπ είχε πάρει τον κορονοϊό πιο σοβαρά, πιθανότατα δεν θα είναι μολυνθεί».

Μόνο το 34% πιστεύει ότι ο Τραμπ τους λέει την αλήθεια για τον κορονοϊό, ενώ το 55% πιστεύει ότι ψεύδεται και το 11% δεν είναι σίγουρο. Το 57% των ερωτηθέντων δηλώνει απογοητευμένο από την αντίδραση του Τραμπ στο θέμα του κορονοϊού, ποσοστό 3% μεγαλύτερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Η πλειοψηφία επίσης θέλει η προεκλογική εκστρατεία να εξασφαλίσει την ασφάλεια όλων. Το 67% θέλει να σταματήσουν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις και το 59% θεωρεί ότι τα debate ανάμεσα σε Τραμπ και Μπάιντεν πρέπει να σταματήσουν έως ότου ο Αμερικανός πρόεδρος να αναρρώσει.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις