Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ντόναλντ Τραμπ: Πρόεδρος σε δοκιμασία – Η χλιδάτη σουίτα και τα αστειάκια με τη Μελάνια

Ντόναλντ Τραμπ: Πρόεδρος σε δοκιμασία – Η χλιδάτη σουίτα και τα αστειάκια με τη Μελάνια

Στην υπερπολυτελή σουίτα της πτέρυγας 71 του νοσοκομείου Γουόλερ Ριντ περνάει τις μέρες του ο Ντόναλντ Τραμπ. Μέρες, τουλάχιστον οι επόμενες δυο, που θα είναι κρίσιμες για τον Αμερικανό πρόεδρο που δίνει μάχη με τον κορονοϊό. Ποιοι άλλοι πρόεδροι είχαν μείνει και γιατί στο «νοσοκομείο των προέδρων».

Η κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ, του τρίτου ηγέτη που μολύνεται από κορονοϊό μετά τους Τζόνσον και Μπολσονάρο, είναι ένα πραγματικό θρίλερ. Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος επιστρατεύει την επικοινωνία για να πείσει τους πάντες πως δεν είναι ένας πρόεδρος ανήμπορος. Πως παρά το γεγονός πως κόλλησε κορονοϊό και αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, εκείνος έχει ηθικό ακμαιότατο και δουλεύει πως και στο Οβάλ Γραφείο.

Click4more Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ που με 675.000 νεκρούς έλεγε όπως ο Τραμπ ότι δεν υπάρχει πανδημία

Όχι μόνο ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Ντόναλντ Τραμπ να δουλεύει μέσα από το νοσοκομείο, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην προεδρική σουίτα του στρατιωτικού νοσοκομείου Γουόλτερ Ριντ. Άλλωστε, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που νοσηλεύεται εκεί.

Η προεδρική σουίτα του στρατιωτικού νοσοκομείου Γουόλτερ Ριντ έχει «φιλοξενήσει» τον Ρόναλντ Ρίγκαν που πήγε στο… νοσοκομείο των προέδρων για εγχείρηση, τον Ρίτσαρντ Νίξον που νοσηλεύτηκε με πνευμονία. Εκεί μεταφέρθηκε η σορός του Τζον Κένεντι το 1963 μετά τον πυροβολισμό του στο Ντάλας.

Click4more Σχεδόν τον έσπρωξαν να μπει στο ελικόπτερο – Ο Τραμπ δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο

Δεν θα μπορούσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ να μείνει σε ένα οποιοδήποτε δωμάτιο ενός νοσοκομείου άλλωστε. Η προεδρική σουίτα όπου νοσηλεύεται ο Ντόναλντ Τραμπ έχει έξι δωμάτια, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κουζίνα, σαλόνι, υπνοδωμάτιο και τραπεζαρία με κρυστάλλινο πολυέλαιο!

Δείτε βίντεο μέσα από την προεδρική σουίτα του Γουόλτερ Ριντ

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει αστεία στην… τοποθεσία προεδρική σουίτα

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιστράτευσε επίσης το χιούμορ του (κάτι που σπάνια κάνει) για να πείσει ότι η ασθένεια δεν τον έχει καταβάλει. Πως είναι ο στιβαρός πρόεδρος που θέλει και μπορεί να κερδίσει την επανεκλογή του στις 3 Νοεμβρίου. Στο πρώτο (4λεπτης διάρκειας) βιντεοσκοπημένο μήνυμά του μέσα από το νοσοκομείο, ο 74χρονος Τραμπ μίλησε για τη σύζυγό του Μελάνια, η οποία επίσης νοσεί από την Covid-19.

«Η Πρώτη Κυρία τα πάει καλά. Η Μελάνια μου ζήτησε να πω κάτι σχετικά με τον σεβασμό που έχει για τη χώρα μας, την αγάπη της και οι δυο τα πάμε καλά. Η Μελάνια πραγματικά το χειρίζεται καλά, όμως πιθανόν να έχετε διαβάσει, είναι λίγο μικρότερη από εμένα (σ.σ. μόλις… 24 χρόνια), μόνο λιγάκι και γι’ αυτό, ξέρουμε την ασθένεια, ξέρουμε την κατάσταση ηλικία vs νεότερων ανθρώπων… Η Μελάνια τα πάει όπως πρέπει να τα πηγαίνει με βάση και τη στατιστική και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο και κάνει και τη χώρα πολύ καλύτερη».

Δείτε το απόσπασμα μετά το 3.05 του βίντεο

Όσο κι αν αστειεύτηκε βέβαια, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μπορούσε να κρύψει τη δυσκολία στην αναπνοή του. Τις βαριές ανάσες. Παραδέχτηκε άλλωστε και μόνος του ότι οι επόμενες μέρες είναι μια δοκιμασία.

Σε αντίθεση με το βίντεο μέσα από τον Λευκό Οίκο λίγο πριν μπει στο νοσοκομείο, αυτή τη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ δεν φορούσε γραβάτα, αλλά μόνο πουκάμισο και σακάκι. Έμοιαζε και προφανώς ήταν κουρασμένος και αποκάλυψε ότι περιμένει το επόμενο 48ωρο για να δει τι θα συμβεί.

Click4more Στο νοσοκομείο με κορονοϊό και ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ

Τα πράγματα δεν είναι απλά. Το είπε και ο γιατρός του Ντόναλντ Τραμπ: ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. Όσο κι αν προσπαθεί ο ίδιος ο Τραμπ και ο Λευκός Οίκος να πείσουν πως όλα είναι υπό πλήρη έλεγχο, οι γιατροί δεν κρύβουν την ανησυχία τους. Γιατί εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα όσο δύσκολος αντίπαλος και κυρίως πόσο ύπουλος μπορεί να είναι ο κορονοϊός.

Στον Τραμπ χορηγήθηκε χθες Σάββατο η δεύτερη δόση του φαρμάκου ρεμδεσιβίρη, που χρησιμοποιείται πειραματικά για την αντιμετώπιση της COVID-19. Σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν έχει διαπιστωθεί καμία επιπλοκή ούτε παρενέργεια.

Επίσης, όπως αποκάλυψε το newsit.gr το Σάββατο έγινε αγώνας δρόμου προκειμένου να πάρει έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα της εταιρείας Regeneron του ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Γιανκόπουλου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις