Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Έξαλλος ο Τραμπ με τους Δημοκρατικούς για το… λουκέτο στις ΗΠΑ!

Τραμπ ΗΠΑ
Φωτογραφίες αρχείου από: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι ευθύνονται για τη μερική αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών επειδή νοιάζονται περισσότερο για “τους παράνομους μετανάστες” παρά για τον στρατό ή την ασφάλεια των συνόρων.

“Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν πολύ περισσότερο για τους παράνομους μετανάστες παρά για τον μεγάλο Στρατό μας ή για την Ασφάλεια στα επικίνδυνα Νότια σύνορα”. Αυτό ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Θα μπορούσαν εύκολα να καταλήξουν σε μια συμφωνία αλλά προτίμησαν να παίξουν το χαρτί του «κλεισίματος» αντί για αυτό“, πρόσθεσε.

Δείτε το tweet

Ξεσπάει στο… Twitter ο Τραμπ!

Δεν έμεινε, όμως, εκεί. Ο Ντόναλντ Τραμπ με μια σειρά από αναρτήσεις, άλλοτε ειρωνικές, άλλοτε επικριτικές, αλλά και… θριαμβευτικές, συνεχίζει τις επιθέσεις!

Συγκεκριμένα ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

“Σήμερα είναι η επέτειος ενός χρόνου της προεδρίας μου και οι Δημοκρατικοί θέλησαν να μου κάνουν ένα καλό δώρο”.

“Για αυτούς που ρωτούν, οι Ρεπουμπλικανοί έχουν μόνο 51 ψήφους στην Γερουσία και χρειάζονται 60. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να κερδίσουμε περισσότερους Ρεπουμπλικανούς στις εκλογές του 2018! Τότε θα μπορούμε να είμαστε ακόμη πιο σκληροί για την εγκληματικότητα (και τα σύνορα) και ακόμη καλύτεροι απέναντι στους στρατιωτικούς και τους βετεράνους μας!”

“ΠΡΩΤΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ!”

Η Γερουσία αναμένεται να ξεκινήσει ξανά τις συζητήσεις για το σχέδιο χρηματοδότησης της κυβέρνησης το μεσημέρι, τοπική ώρα.

Λευκός Οίκος: “Κρατάτε ομήρους τους αμερικανούς”!

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι «κρατούν ομήρους» τους Αμερικανούς. Όλα αυτά μετά την αποτυχία ψήφισης στη Γερουσία νομοσχεδίου για την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους. Γεγονός που οδήγησε στην παράλυσή του για πρώτη φορά από το 2013.

«Σήμερα το βράδυ (σ.σ. οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία) έβαλαν την πολιτική πάνω από την εθνική μας ασφάλεια». Αυτό επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Δεν θα διαπραγματευτούμε για το καθεστώς των παράνομων μεταναστών για όσο διάστημα οι Δημοκρατικοί με τις ανεύθυνες απαιτήσεις τους κρατούν ομήρους τους νομοταγείς πολίτες», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα ο Λευκός Οίκος υπογραμμίζει ότι θα ξεκινήσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής. Πότε; «Όταν οι Δημοκρατικοί αρχίσουν να πληρώνουν τις ένοπλες δυνάμεις μας και τα μέλη των ομάδων άμεσης επέμβασης».

ΗΠΑ: Σφάζονται Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί

Η παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους «ήταν 100% αναπόφευκτη». Αυτό δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να διεξαχθεί νέα ψηφοφορία για την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους ως τις 8 Φεβρουαρίου. Ωστόσο Οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας δεν αναμένουν αυτή να πραγματοποιηθεί σήμερα.

«Θα ονομάζεται Τραμπ-παράλυση. Διότι κανείς, κανείς δεν αξίζει τόσο όσο ο πρόεδρος Τραμπ να θεωρείται υπεύθυνος για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε», απάντησε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη διάρκεια συνάντησης που είχε νωρίς την Παρασκευή με τον Αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο πρότεινε «να τεθεί στο τραπέζι το θέμα του τοίχου με το Μεξικό». Όμως αυτό δεν φάνηκε να αρκεί στον Τραμπ ώστε να καταλήξει σε συμφωνία.

Ο Σούμερ τόνισε ότι υπήρχε ένα προσχέδιο συμφωνίας για το μεταναστευτικό και την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους. Όμως ο Αμερικανός πρόεδρος «δεν πίεσε το κόμμα του στο Κογκρέσο να το δεχθεί».

Παρόλα αυτά ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία επεσήμανε ότι θα εξακολουθήσει να αναζητεί μια διακομματική συμφωνία. Και ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο να συγκαλέσει ήδη σήμερα έκτακτη συνάντηση με τους επικεφαλής των δύο κομμάτων στα δύο σώματα του Κογκρέσου. Αυτό ως μια πρώτη αντίδραση ούτως ώστε να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση.

“Θα πεθάνουν άνθρωποι”!

Για τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές «κρατούν όμηρο» την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση. «Ο αμερικανικός λαός, κυρίως οι ένστολοι άνδρες και γυναίκες, αξίζουν περισσότερα από την αναστολή της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», έγραψε στο Twitter.

«Θα πεθάνουν άνθρωποι», υπογράμμισε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Μαρκ Σορτ. Ο οποίος κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς γερουσιαστές ότι «περιχαρακώθηκαν για να οδηγήσουν σε παράλυση» το ομοσπονδιακό κράτος. Την ώρα που το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα DACA δεν είναι έτοιμο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις