Κόσμος

Εξοργισμένη η Μέρκελ με τον Τραμπ: «Όλα έγιναν γιατί δεν αναγνώριζε την ήττα του»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα τη λύπη και τον θυμό της για την εισβολή υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, για την οποία επέρριψε την ευθύνη στο γεγονός ότι ο απερχόμενος πρόεδρος δεν έχει αναγνωρίσει την ήττα του στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ από τον Τζο Μπάιντεν.

«Όλοι είδαμε χθες τις δυσάρεστες εικόνες από την εισβολή στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και οι εικόνες αυτές με θύμωσαν και επίσης με λύπησαν», δήλωσε η Μέρκελ. «Εκφράζω τη λύπη μου που από τον Νοέμβριο ο πρόεδρος Τραμπ δεν έχει αναγνωρίσει την ήττα του, όπως και χθες», πρόσθεσε.

Η Μέρκελ χαρακτήρισε τους εκατοντάδες υποστηρικτές του Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο “επιτιθέμενους και ταραξίες” και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Μπάιντεν θα ορκιστεί και θα αναλάβει επισήμως προεδρικά καθήκοντα σε δύο εβδομάδες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία θα προκηρύξει αν γίνει πρωθυπουργός, ο επίδοξος ηγέτης των Εργατικών Άντι Μπέρναμ
Ο δήμαρχος θα πρέπει πάντως να κερδίσει τις τοπικές βουλευτικές εκλογές στην περιφέρεια του Μέικερσφιλντ, για να διεκδικήσει στη συνέχεια την ηγεσία του κόμματος
REUTERS
Καλλιτέχνες έριξαν «άκυρο» στον Τραμπ για τις επετειακές συναυλίες κι εκείνος αποφάσισε να εμφανιστεί... ο ίδιος - «Προσελκύω μεγαλύτερο κοινό από τον Έλβις»
Την Παρασκευή, ο Μπρετ Μάικλς, ο frontman του ροκ συγκροτήματος Poison, ήταν ο πέμπτος καλλιτέχνης που απέσυρε τη συμμετοχή του από τις συναυλίες «Freedom 250»
REUTERS