Κόσμος

Εξοργισμένος ο Τζο Μπάιντεν – Το τεστ και η… κοκαΐνη (video)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εμφανώς εκνευρισμένος, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν απέρριψε κατηγορηματικά την ιδέα να υποβληθεί σε τεστ γνωστικών ικανοτήτων για να αξιολογηθεί η διανοητική κατάστασή του, αφότου ο αντίπαλός του Ντόναλντ Τραμπ τον προέτρεψε να κάνει ένα, όπως και ο ίδιος.

«Όχι, δεν θα κάνω το τεστ. Γιατί, στον διάβολο, πρέπει να κάνω ένα τεστ;», απάντησε, σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε σήμερα, όπου ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεν έκρυψε την οργή του.

Σε ηλικία 77 ετών, η διανοητική ευελιξία του τίθεται συνεχώς υπό αμφισβήτηση από το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, ηλικίας 74 ετών, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στις 3 Νοεμβρίου στις προεδρικές εκλογές.

«Είναι σαν να σας έλεγα, προτού έλθετε σε αυτήν την εκπομπή, να κάνετε ένα τεστ για να δούμε εάν παίρνετε κοκαΐνη ή όχι. Τι θα πιστεύατε; Είστε πρεζόνι;», συνέχισε ο ίδιος απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο του CBS, στον οποίο έδινε τη συνέντευξη, για το συνέδριο των αμερικανικών ενώσεων μαύρων (NABJ) και ισπανόφωνων (NAHJ) δημοσιογράφων των ΗΠΑ.

Αυτή η αναπάντεχη τοποθέτηση προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου CBS Έρολ Μπαρνέτ ανέφερε αργότερα ότι ζήτησε από το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τη σχέση μεταξύ ενός γνωστικού τεστ και μιας εξέτασης για κοκαΐνη.

Το επιτελείο προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε από την πλευρά του να θέσει υπό αμφισβήτηση τη διανοητική ικανότητα του Μπάιντεν επικαλούμενο το τέλος της συνέντευξης, καθώς ο Τζο Μπάιντεν κόμπιαζε και χρειάστηκε να προσπαθήσει αρκετές φορές μέχρι να πει: «Είμαι έτοιμος να αφήσω το αμερικανικό κοινό να κρίνει τη φυσική και πνευματική υγεία μου».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πει στα τέλη Ιουλίου ότι “αρίστευσε” σε ένα γνωστικό τεστ. Γεμάτος υπερηφάνεια, είχε αναφέρει πως η δοκιμασία περιελάμβανε για παράδειγμα ένα τεστ μνήμης. «Μας ζητούν να επαναλάβουμε λέξεις: άνθρωπος, γυναίκα, άνδρας, κάμερα, τηλεόραση. Εγώ είπα ναι, είναι: άνθρωπος, γυναίκα, άνδρας, κάμερα, τηλεόραση».

Πάντως, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών συμπλήρωσε στη σημερινή συνέντευξη: «Καλώς, εάν δεν μπορεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ ενός ελέφαντα κι ενός λιονταριού. Δεν γνωρίζω καν για τι μιλάει. Το βλέπετε; (…) Ανυπομονώ να μου δοθεί η ευκαιρία» για μια δημόσια συζήτηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Επιστρέψαμε μια ισχυρότεροι από ποτέ – Έχουμε σκοτώσει χιλιάδες μαχητές της Χεζμπολάχ»
Χαρακτήρισε την κατάληψη του ιστορικού Κάστρου Μποφόρ και της γύρω στρατηγικής κορυφογραμμής στον νότιο Λίβανο ως «ουσιαστική μεταβολή» στην πολιτική του Ισραήλ απέναντι στη Χεζμπολάχ
Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου
Τραγωδία στο Παρίσι: Νεκρός 24χρονος στα επεισόδια μετά την κατάκτηση του Champions League από την Παρί – Έπεσε με τη μηχανή πάνω σε οδοφράγματα
Ο άτυχος άνδρας προσέκρουσε σε οδόφραγμα με τη μηχανή του - Ένας 17χρονος είναι σε κρίσιμη κατάσταση μετά από επίθεση που δέχθηκε
Μηχανές και ποδήλατα
6
Ανυποχώρητο το Ιράν: «Καμιά συμφωνία με τις ΗΠΑ χωρίς εγγυήσεις» – Προειδοποίηση για τα Στενά του Ορμούζ
Ιρανός αξιωματούχος τόνισε ότι η Ουάσιγκτον οφείλει να προχωρήσει σε παραχωρήσεις προκειμένου να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν,  υποστηρίζοντας ότι ο Τραμπ βρίσκεται σε μειονεκτική θέση
Στενά του Ορμούζ 5