Κόσμος

Εξοργισμένος ο Τζο Μπάιντεν – Το τεστ και η… κοκαΐνη (video)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εμφανώς εκνευρισμένος, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν απέρριψε κατηγορηματικά την ιδέα να υποβληθεί σε τεστ γνωστικών ικανοτήτων για να αξιολογηθεί η διανοητική κατάστασή του, αφότου ο αντίπαλός του Ντόναλντ Τραμπ τον προέτρεψε να κάνει ένα, όπως και ο ίδιος.

«Όχι, δεν θα κάνω το τεστ. Γιατί, στον διάβολο, πρέπει να κάνω ένα τεστ;», απάντησε, σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε σήμερα, όπου ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεν έκρυψε την οργή του.

Σε ηλικία 77 ετών, η διανοητική ευελιξία του τίθεται συνεχώς υπό αμφισβήτηση από το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, ηλικίας 74 ετών, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στις 3 Νοεμβρίου στις προεδρικές εκλογές.

«Είναι σαν να σας έλεγα, προτού έλθετε σε αυτήν την εκπομπή, να κάνετε ένα τεστ για να δούμε εάν παίρνετε κοκαΐνη ή όχι. Τι θα πιστεύατε; Είστε πρεζόνι;», συνέχισε ο ίδιος απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο του CBS, στον οποίο έδινε τη συνέντευξη, για το συνέδριο των αμερικανικών ενώσεων μαύρων (NABJ) και ισπανόφωνων (NAHJ) δημοσιογράφων των ΗΠΑ.

Αυτή η αναπάντεχη τοποθέτηση προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου CBS Έρολ Μπαρνέτ ανέφερε αργότερα ότι ζήτησε από το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τη σχέση μεταξύ ενός γνωστικού τεστ και μιας εξέτασης για κοκαΐνη.

Το επιτελείο προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε από την πλευρά του να θέσει υπό αμφισβήτηση τη διανοητική ικανότητα του Μπάιντεν επικαλούμενο το τέλος της συνέντευξης, καθώς ο Τζο Μπάιντεν κόμπιαζε και χρειάστηκε να προσπαθήσει αρκετές φορές μέχρι να πει: «Είμαι έτοιμος να αφήσω το αμερικανικό κοινό να κρίνει τη φυσική και πνευματική υγεία μου».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πει στα τέλη Ιουλίου ότι “αρίστευσε” σε ένα γνωστικό τεστ. Γεμάτος υπερηφάνεια, είχε αναφέρει πως η δοκιμασία περιελάμβανε για παράδειγμα ένα τεστ μνήμης. «Μας ζητούν να επαναλάβουμε λέξεις: άνθρωπος, γυναίκα, άνδρας, κάμερα, τηλεόραση. Εγώ είπα ναι, είναι: άνθρωπος, γυναίκα, άνδρας, κάμερα, τηλεόραση».

Πάντως, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών συμπλήρωσε στη σημερινή συνέντευξη: «Καλώς, εάν δεν μπορεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ ενός ελέφαντα κι ενός λιονταριού. Δεν γνωρίζω καν για τι μιλάει. Το βλέπετε; (…) Ανυπομονώ να μου δοθεί η ευκαιρία» για μια δημόσια συζήτηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ουκρανία βομβαρδίζει ρωσικές στρατιωτικές υποδομές κοντά στην Κριμαία – Βίντεο με κεντρική σιδηροδρομική γέφυρα να φλέγεται
Οι γέφυρες που καταστράφηκαν χρησιμοποιούνταν από τις ρωσικές δυνάμεις για τη μεταφορά στρατιωτικού φορτίου και τη συντήρηση στρατευμάτων κατοχής στην Κριμαία
Ουκρανία
Σκληρή απάντηση Μελόνι στον Τραμπ: «Να θυμάσαι ότι ούτε εγώ ούτε η Ιταλία παρακαλάμε» – Ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Ταγιάνι
Ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ότι η Μελόνι τον «ικέτευσε» να βγάλει φωτογραφία μαζί του στο περιθώριο της συνόδου της G7 στη Γαλλία - «Έκπληκτη» δηλώνει η ιταλίδα πρωθυπουργός από τα σχόλιά του αμερικανού προέδρου
Τζόρτζια Μελόνι
33
Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός θα παραμείνει στον νότιο Λίβανο, η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα
«Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί επιθέσεις εναντίον των στρατιωτών μας ή του εδάφους μας και θα αναγκάσει τη Χεζμπολάχ να πληρώσει βαρύ τίμημα για αυτού τους είδους τις επιθέσεις», προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου