Κόσμος

Εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι πολιτικά πιεσμένος. Η δημοτικότητά του βρίσκεται σε κάμψη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υψηλός πληθωρισμός, που ακολούθησε την πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας, μειώνει το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των Τούρκων.

Η περιοριστική πολιτική που εφαρμόζεται για να τιθασευτεί ο πληθωρισμός πιέζει την κατανάλωση και υποβαθμίζει περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο. Η άνοδος του Ερντογάν στην εξουσία το 2002 βασίστηκε στην οικονομική κρίση που προηγήθηκε και η πολιτική του κυριαρχία εδραιώθηκε χάρη στην οικονομική ανάπτυξη που ακολούθησε. Σε μια χώρα που χρειάζεται να δημιουργεί εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, η οικονομία έχει άμεσο πολιτικό αντίκτυπο.

Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οδικός χάρτης 60 ημερών και συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ στις συνομιλίες θρίλερ ΗΠΑ – Ιράν στην Ελβετία
Οι συζητήσεις Ουάσινγκτον και Τεχεράνης θα συνεχιστούν επί ελβετικού εδάφους σε τεχνικό επίπεδο για το υπόλοιπο της εβδομάδας - «Πρώτη πραγματική δοκιμή» μίας διαδικασίας αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, JD Vance σε ένα διάλειμμα των διαπραγματεύσεων στο πολυτελές ξενοδοχείο στο Burgenstock της Ελβετίας