Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

“Εξουδετερώσαμε” 4.500 Κούρδους λέει ο τουρκικός στρατός

Τουρκία Κούρδοι

Η επιχείρηση “κλάδος ελαίας” του Ερντογάν στη Συρία έχει πνίξει στο αίμα ντην περιοχή. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις υπερηφανεύονται ότι από την αρχή των επιχειρήσεων έχουν εξουδετερώσει 4.503 “τρομοκράτες”. Με τον όρο αυτό ο τουρκικός στρατός εννοεί ότι είτε σκότωσε είτε αιχμαλώτισε Κο΄πυρδους αντάρτες.

Μάλιστα σύμφωνα με το πρακτορείο “Ανατολή” στο διάστημα από 1 ως 7 Ιουνίου ο τουρκικός στρατός “εξουδετέρωσε” 64 Κούρδους. Οι Τούρκοι κατηγορούν το PKK και τις ένοπλες κουρδικές οργανώσεις YPG και PYG της Συρίας για “τρομοκρατία” κατά της Τουρκίας επιρρίπτοντάς τους την ευθύνη για 40.000 νεκρούς σε βάθος τριάντα ετών.

Με πρόσχημα τη συνεργασία των Κούρδων της Συρίας με το PKK και άρα “τρομοκρατική” δράση κατά της Τουρκίας η Άγκυρα εισέβαλε στα εδάφη της Συρίας στα οποία επικρατούσαν οι κουρδικές ένοπλες ομάδες. Η Άγκυρα επιχειρεί να διασφαλίσει μια ζώνη δυτικά του Ευφράτη ποταμού “καθαρή” από κουρδικές δυνάμεις έτσι ώστε να μην υπάρξει περίπτωση αυτονόμησης των Κούρδων της Συρίας σε μια περιοχή που εφάπτεται με τις περιοχές όπου επικρατεί το κουρδικό στοιχείο στην Τουρκία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις