Κόσμος

Εκτάκτως ο Γιλντιρίμ στον Ερντογάν μετά την “βουτιά” της τουρκικής λίρας

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε εκτάκτως ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ μετά από την κατρακύλα της τουρκικής λίρας. Λίγο αργότερα, η τουρκική τράπεζα αναγκάστηκε μετά από πολλά χρόνια να αυξήσει τ;α επιτόκια της.

Οι τουρκικές επιχειρήσεις νιώθουν τον αντίκτυπο από τη δραματική υποτίμηση στην οποία υπόκειται η τουρκική λίρα.

Πολλές εταιρίες πιέζονται λόγω των υψηλότερων ενοικίων και του κόστους εισαγωγής. Οι καταναλωτές, από την πλευρά τους, εμφανίζονται συγκρατημένοι στις δαπάνες τους με την ελπίδα ότι το νόμισμα θα ανακάμψει. Η τουρκική λίρα έχει χάσει το ένα πέμπτο της αξίας της φέτος, τροφοδοτώντας τον διψήφιο πληθωρισμό της Τουρκίας και πλήττοντας πολλούς καταστηματάρχες που πληρώνουν ενοίκιο σε δολάρια.

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη για την συνάντηση Γιλντιρίμ – Ερντογάν

Πηγή: ΣΚΑΙ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σύζυγος δολοφονημένου δημάρχου στο Μεξικό πήρε τη θέση του - «Η κληρονομιά του θα συνεχιστεί»
Τον δολοφονημένο δήμαρχος ορισμένοι τον αποκαλούσαν «μεξικανό Μπουκέλε», παραπέμποντας στον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ, γνωστό για τον «πόλεμο» που κήρυξε εναντίον των συμμοριών
H Γκρέσια Κιρός
Ο κινητήρας του αεροσκάφους που συνετρίβη στο Κεντάκι πήρε φωτιά και αποκολλήθηκε - Συγκλονιστικά βίντεο, 12 νεκροί
Η UPS έχει σταματήσει τις πτήσεις από τη Λούιβιλ - Το αεροσκάφος συνετρίβη σχεδόν πέντε χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, σύμφωνα με την αστυνομία, πέφτοντας πάνω σε εγκατάσταση «ανακύκλωσης πετρελαίου»
Το φλεγόμενο αεροσκάφος στο Κεντάκι