Κόσμος

Έκθεση κόλαφος του ΔΝΤ για την Κύπρο: «Εκτός στόχων το έλλειμμα»

Μεγαλύτερο απ’ ό,τι προβλέπει η κυβέρνηση κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες θα είναι το έλλειμμα της Κύπρου το 2012! Αναμένεται να φτάσει στο 4,5% του ΑΕΠ!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο για την Κύπρο (στο πλαίσιο των προβλέψεων για την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη) έρχεται λίγο πριν από την επίσκεψη κλιμάκιου του ΔΝΤ, στις 12 Οκτωβρίου, στη Λευκωσία.

Όσον αφορά στο φετινό έλλειμμα, θα ανέλθει στο 6,6% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το ΔΝΤ, η Κύπρος είναι μια από τις λίγες χώρες όπου παρουσιάζεται δημοσιονομική επιδείνωση, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, αντί βελτίωση.

Στην έκθεση του, το ΔΝΤ κάνει αναφορά και στα spreads των κυπριακών ομολόγων, που μαζί με αυτά χωρών όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, αλλά και πιο πρόσφατα η Ιταλία, η Ισπανία και το Βέλγιο, έχουν εκτοξευθεί.

Εκτιμά, επίσης, ότι τα spreads θα διατηρηθούν υψηλά τα επόμενα χρόνια και ότι θα πιέσουν προς τα πάνω και το κόστος δανεισμού για τις επιχειρήσεις.

Όσον αφορά στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Κύπρου, το IMF εκτιμά ότι θα μειωθεί στο 7,2% φέτος από 7,7% πέρσι, ενώ για το 2012 αναμένεται να αυξηθεί στο 7,6%.

Ο πληθωρισμός αναμένεται να φθάσει το 4% φέτος μετά το +2,6% του 2010, ενώ για το 2012 προβλέπεται να μειωθεί στο 2,4%.

Οι προβλέψεις του διεθνούς οργανισμού για τον ρυθμό ανάπτυξης παραμένουν ίδιες σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση που περιλάμβανε την Κύπρο, δηλαδή 0% για το 2011 και 1% το 2012.

Στις 12 Οκτωβρίου το κλιμάκιο του IMF θα ανακοινώσει τις πρώτες του εκτιμήσεις για την κυπριακή οικονομία και θα δημοσιεύσει την τελική έκθεση το Νοέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δάνειο “ανάσα” στην Κύπρο 2,5 δισ από τη Ρωσία

Κύπρος: Θέλουν να δώσουν κρατικά ομόλογα αντί 13ο μισθό στους δημοσίους!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρετανία: Έρευνα για τους δύο αστυνομικούς που συνέλαβαν τον ετοιμοθάνατο Χένρι Νόβακ ενώ είχε μαχαιρωθεί και έλεγε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει
Ο δολοφόνος του, Βίκρουμ Ντίγκουα, ένας Σιχ γεννημένος στη Βρετανία, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια, κατηγορήσε ψευδώς τον Νόβακ ότι τον πρόσβαλε με ρατσιστικά σχόλια και του επιτέθηκε
Διαμαρτυρία στη Βρετανία για τον θάνατο του 18χρονου που μαχαιρώθηκε από νεαρό Σιχ
Μονακό: Η ερωμένη του Ουκρανού ολιγάρχη είναι η γυναίκα που έχασε τα πόδια της στη βομβιστική επίθεση – Νέες αποκαλύψεις
Τραυματίστηκε και ο 13χρονος γιος τους - Η 46χρονη Άννα Νασομπίνα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και δίνει μάχη για τη ζωή της, σε κρίσιμη κατάσταση και ο Βαντίμ Γερμολάεφ - Στο μικροσκόπιο η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας
Η 46χρονη Άννα Νασομπίνα 10