Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

“Εκτοξεύσαμε έναν βαλλιστικό πύραυλο εναντίον του Ριάντ”!

Ριάντ
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Δεν λέει να ηρεμήσει η κατάσταση! Οι αντάρτες Χούτι από την μία, ο κυβερνητικός στρατός από την άλλη και στη μέση… βαλλιστικοί πύραυλοι και εκρήξεις στο Ριάντ!

Οι σιίτες αντάρτες Χούτι που μάχονται στην Υεμένη εναντίον του κυβερνητικού στρατού ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πύραυλο εναντίον του Ριάντ, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπός τους στο Twitter.

Σύμφωνα με το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο al Arabiya, ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία αναχαίτισε έναν βαλλιστικό πύραυλο νότια της πρωτεύουσας.

Λίγο νωρίτερα αυτόπτες μάρτυρες είχαν δηλώσει στο Reuters ότι άκουσαν μια έκρηξη στο Ριάντ και είδαν καπνό.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναχαίτισε έναν «βαλλιστικό πύραυλο» που εκτόξευσαν οι Χούτι πάνω από το Ριάντ, με τους Υεμενίτες αντάρτες να δηλώνουν ότι εκτόξευσαν έναν πύραυλο εναντίον του ανακτόρου Γιαμάμα, της επίσημης κατοικίας του βασιλιά Σάλμαν.

Ο εκπρόσωπος των Χούτι Μοχάμεντ Αμπντουσαλάμ ανέφερε στο Twitter ότι οι σιίτες αντάρτες εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πύραυλο 2-Η, ο οποίος είχε στόχο μια συνάντηση Σαουδαράβων αξιωματούχων που διεξαγόταν στο παλάτι αυτό.

Έκρηξη στο Ριάντ και “θολό” τοπίο σχετικά με τραυματίες

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Σαουδικής Αραβίας μετέδωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές μετά την αναχαίτιση του πυραύλου.

Ένας ανταποκριτής του AFP στο Ριάντ δήλωσε ότι περίπου στις 12:50 ώρα Ελλάδας ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη στη σαουδαραβική πρωτεύουσα, λίγο πριν από την προγραμματισμένη παρουσίαση του προϋπολογισμού του 2018, η οποία γίνεται συνήθως από τον βασιλιά.

Ριάντ

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι δεν έχουν καταγραφεί απώλειες μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Υεμένη, ο οποίος αναχαιτίστηκε από τις σαουδαραβικές δυνάμεις νότια της πρωτεύουσας Ριάντ.

«Οι δυνάμεις του συνασπισμού επιβεβαιώνουν ότι αναχαίτισαν έναν πύραυλο του Ιράν και των Χούτι που στόχευσε νότια του Ριάντ. Δεν έχουν αναφερθεί απώλειες μέχρι τώρα», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter το υπό κυβερνητικό έλεγχο Κέντρο για τη Διεθνή Επικοινωνία.

Τουλάχιστον 136 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις 6 Δεκεμβρίου εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία που δρα στην Υεμένη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ρούπερτ Κόλβιλ.

Στα περιστατικά που έχουν επιβεβαιωθεί από τον ΟΗΕ περιλαμβάνονται επτά αεροπορικές επιδρομές εναντίον μια φυλακή στην περιοχή Σάουμπ της πρωτεύουσας Σανάα στις 13 Δεκεμβρίου από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 45 κρατούμενοι, υποστηρικτές του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι που στηρίζεται από το Ριάντ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις