Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκτός κινδύνου ο ακτιβιστής των Pussy Riot, Πιοτρ Βερζίλοφ, που δηλητηριάστηκε

Εκτός κινδύνου ο ακτιβιστής των Pussy Riot, Πιοτρ Βερζίλοφ, που δηλητηριάστηκε
PHOTO REUTERS

Διέφυγε τον κίνδυνο ο ακτιβιστής των Pussy Riot, Πιοτρ Βερζίλοφ, ο οποίος πάντως εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Βερολίνου, ύστερα από πιθανή δηλητηρίαση.

Οι ιατρικές εξετάσεις του 30χρονου ακτιβιστή των Pussy Riot, τόσο στη Μόσχα όσο και στο Βερολίνο, δείχνουν ως πολύ πιθανή μια περίπτωση δηλητηρίασης, δήλωσε ο γιατρός του νοσοκομείου Charite στο Βερολίνο, Κάι-Ούβε Έκχαρτ.

Ο Πιότρ Βερζίλοφ έφτασε ξημερώματα Κυριακής με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος απο τη Μόσχα στο Βερολίνο, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Πλέον είναι εκτός κινδύνου, αν και συνεχίζει να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ έχει ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις του και μπορεί να μιλήσει.

Η οικογένεια του Βερζίλοφ, μιλά για απόπειρα δολοφονίας με δηλητηρίαση, μετά την εισβολή του με άλλα μέλη της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Μόσχα.

«Εκκινώ από την αρχή ότι έπεσε θύμα είτε μιας ενέργειας εκφοβισμού είτε ακόμη και μιας απόπειρας δολοφονίας» μέσω δηλητηρίασης, δήλωσε στην Bild η εν διαστάσει σύζυγός του Ναντέζντα Τολοκονίκοβα.

Ο Πιοτρ Βερζίλοφ, είναι ένα από τα μέλη των Pussy Riot που μπήκαν στο γήπεδο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και αρρώστησε ξαφνικά ύστερα από ακροαματική διαδικασία σε ρωσικό δικαστήριο με κατηγορούμενη την ακτιβίστρια Βερόνικα Νικούλσινα.

Μάλιστα η ίδια δήλωσε στον ιστότοπο Meduza πως ο Βερζίλοφ είπε ότι έχασε την όρασή του και στην συνέχεια την ικανότητα να μιλά και να περπατά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις