Κόσμος

Εκτός νόμου η νεοναζιστική Combat 18

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, η νεοναζιστική οργάνωση Combat 18 τέθηκε εκτός νόμου!

Εκτός από την απόφαση αυτή, ο Ζεεχόφερ διέταξε να γίνουν έφοδοι σε χώρους σε όλη τη Γερμανία που σχετίζονται με τη δράστη της νεοναζιστικής Combat 18.

“Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Ζεεχόφερ έθεσε εκτός νόμου την Combat 18 Γερμανία”, ανέφερε στο Twitter το υπουργείο.

“Από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκονται σε ισχύ αστυνομικά μέτρα σε έξι ομόσπονδα κρατίδια. Ο ακροδεξιός εξτρεμισμός και ο αντισημιτισμός δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας”, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η Combat 18 ξεκίνησε από τη Βρετανία και έχει εξαπλωθεί σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους και στη Γερμανία.

Η απαγόρευση επιβλήθηκε έπειτα από τον θάνατο από πυροβολισμούς, τον περασμένο χρόνο, του Βάλτερ Λούμπκε, ενός υψηλόβαθμου συντηρητικού πολιτικού της περιοχής, γνωστού για τις φιλομεταναστευτικές του θέσεις.

Ένας άνδρας, ο οποίος έχει συλληφθεί ως ύποπτος για τον φόνο, είναι υποστηρικτής της άκρας δεξιάς, ανακοίνωσε το γραφείο του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα.

Η γερμανική κοινή γνώμη υπέστη σοκ και από ένα άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς τον περασμένο χρόνο, κοντά σε μια συναγωγή της ανατολικής Γερμανίας κατά το οποίο σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστρονόμοι στην Ιαπωνία ανακάλυψαν ατμόσφαιρα σε παγωμένο «διαστημικό βράχο» στην περιοχή του Πλούτωνα
Ο εν λόγω παγωμένος βράχος, που αποκαλείται (612533) 2002 XV93, βρίσκεται σε απόσταση 40 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση Ήλιου - Γης, δηλαδή περίπου 6 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον Ήλιο
Πλούτωνας