Κόσμος

Εκτός νόμου η νεοναζιστική Combat 18

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, η νεοναζιστική οργάνωση Combat 18 τέθηκε εκτός νόμου!

Εκτός από την απόφαση αυτή, ο Ζεεχόφερ διέταξε να γίνουν έφοδοι σε χώρους σε όλη τη Γερμανία που σχετίζονται με τη δράστη της νεοναζιστικής Combat 18.

“Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Ζεεχόφερ έθεσε εκτός νόμου την Combat 18 Γερμανία”, ανέφερε στο Twitter το υπουργείο.

“Από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκονται σε ισχύ αστυνομικά μέτρα σε έξι ομόσπονδα κρατίδια. Ο ακροδεξιός εξτρεμισμός και ο αντισημιτισμός δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας”, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η Combat 18 ξεκίνησε από τη Βρετανία και έχει εξαπλωθεί σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους και στη Γερμανία.

Η απαγόρευση επιβλήθηκε έπειτα από τον θάνατο από πυροβολισμούς, τον περασμένο χρόνο, του Βάλτερ Λούμπκε, ενός υψηλόβαθμου συντηρητικού πολιτικού της περιοχής, γνωστού για τις φιλομεταναστευτικές του θέσεις.

Ένας άνδρας, ο οποίος έχει συλληφθεί ως ύποπτος για τον φόνο, είναι υποστηρικτής της άκρας δεξιάς, ανακοίνωσε το γραφείο του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα.

Η γερμανική κοινή γνώμη υπέστη σοκ και από ένα άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς τον περασμένο χρόνο, κοντά σε μια συναγωγή της ανατολικής Γερμανίας κατά το οποίο σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ
Παραμονή της πρώτης του συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί το βιοτικό επίπεδο των Νεοϋορκέζων
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι
Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες καταγράφονται να περπατούν ελεύθερα στους κατεστραμμένους δρόμους του Ποκρόφσκ
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε πλάνα που δείχνουν στρατιώτες να περιπολούν ανενόχλητοι στο νότιο Ποκρόφσκ, την ώρα που το Κίεβο διαβεβαιώνει ότι οι μάχες συνεχίζονται στη μισοερειπωμένη πόλη
Στιγμιότυπο από βίντεο που δείχνει Ρώσους στρατιώτες στο Ποκρόβσκ
Λίβανος: Ο αρχηγός της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας ναρκωτικών της χώρας συνελήφθη από τον στρατό
Ο βαρόνος των ναρκωτικών Νουχ Ζαϊτέρ, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δεκάδες εντάλματα σύλληψης, συνελήφθη κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην κοιλάδα Μπεκάα
Ένας Λιβανέζος στρατιώτης