Κόσμος

Εκτός νόμου η νεοναζιστική Combat 18

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, η νεοναζιστική οργάνωση Combat 18 τέθηκε εκτός νόμου!

Εκτός από την απόφαση αυτή, ο Ζεεχόφερ διέταξε να γίνουν έφοδοι σε χώρους σε όλη τη Γερμανία που σχετίζονται με τη δράστη της νεοναζιστικής Combat 18.

“Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Ζεεχόφερ έθεσε εκτός νόμου την Combat 18 Γερμανία”, ανέφερε στο Twitter το υπουργείο.

“Από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκονται σε ισχύ αστυνομικά μέτρα σε έξι ομόσπονδα κρατίδια. Ο ακροδεξιός εξτρεμισμός και ο αντισημιτισμός δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας”, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η Combat 18 ξεκίνησε από τη Βρετανία και έχει εξαπλωθεί σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους και στη Γερμανία.

Η απαγόρευση επιβλήθηκε έπειτα από τον θάνατο από πυροβολισμούς, τον περασμένο χρόνο, του Βάλτερ Λούμπκε, ενός υψηλόβαθμου συντηρητικού πολιτικού της περιοχής, γνωστού για τις φιλομεταναστευτικές του θέσεις.

Ένας άνδρας, ο οποίος έχει συλληφθεί ως ύποπτος για τον φόνο, είναι υποστηρικτής της άκρας δεξιάς, ανακοίνωσε το γραφείο του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα.

Η γερμανική κοινή γνώμη υπέστη σοκ και από ένα άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς τον περασμένο χρόνο, κοντά σε μια συναγωγή της ανατολικής Γερμανίας κατά το οποίο σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σε Ντόναλντ Τραμπ: «Η Ευρώπη αποφασίζει για τη δημοκρατία της, όχι εσύ»
«Από τα βάθη της καρδιάς μου, είμαι πεπεισμένη υπέρμαχος της διατλαντικής σχέσης, αλλά και υπερήφανοι που αποτελούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Η κινηματογραφική απόδραση της Μαρία Κορίνα Ματσάδο από την Βενεζουέλα - Η μεταμφίεση, η περούκα και το ταξίδι από Καραϊβική μέχρι Όσλο
Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες, όταν βγήκε από το μπαλκόνι ενός ξενοδοχείου στο Όσλο, και χαιρέτησ πλήθος υποστηρικτών που επευφημούσαν τη νέα νικήτρια του Νόμπελ
Η βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης Μαρία Κορίνα Ματσάντο αντιδρά καθώς κατευθύνεται προς το Στόρτινγκ, στο Όσλο