Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ελέγχεται για φοροδιαφυγή το τοπ-μόντελ Μπαρ Ραφαέλι

Μπαρ Ραφαέλι

Στο μικροσκόπιο των ισραηλινών αρχών έχει μπει το τοπ μόντελ, Μπαρ Ραφαέλι, για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.

Η ισραηλινή δικαιοσύνη εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του διάσημου τοπ μόντελ Μπαρ Ραφαέλι για φοροδιαφυγή και σε βάρος των γονέων της για ξέπλυμα χρήματος, όπως έγινε γνωστό σε ένα δελτίο τύπου που δημοσίευσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το 33χρονο μοντέλο βαρύνεται με υποψίες ότι δεν δήλωσε εισοδήματα που εισέπραξε στο εξωτερικό το διάστημα 2009-2012, συνολικού ύψους 23 εκατομμυρίων σέκελ (5,4 εκατομμυρίων ευρώ), σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μπαρ Ραφαέλι

Σε βάρος των γονέων της, Τζίπι και Ράφι Ραφαέλι, υπάρχουν υποψίες για ξέπλυμα χρήματος και θα κληθούν, όπως και η κόρη τους, προκειμένου να καταθέσουν προτού ενδεχομένως τεθούν υπό επίσημη έρευνα.

«Η εισαγγελία ενημέρωσε τη Μπαρ Ραφαέλι, τους Τζίπι και Ράφι Ραφαέλι, σε βάρος των οποίων εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγγείλει κατηγορίες για φοροδιαφυγή», τονίζεται στο δελτίο τύπου.

Οι Ισραηλινοί που διαμένουν στο εξωτερικό δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τα εισοδήματά τους εκεί. Όμως, οι ισραηλινές αρχές κατηγορούν την καλλονή και τη μητέρα της ότι δημιούργησαν μια πλασματική φορολογική κατοικία στο εξωτερικό, ώστε να ξεγλιστρήσουν από τους βρόχους του φορολογικού συστήματος του Ισραήλ και να καταβάλουν λιγότερους φόρους.

Η Μπαρ Ραφαέλι, που είχε κατηγορηθεί ότι είπε ψέματα σχετικά με την φορολογική κατοικία της, είχε συλληφθεί κατόπιν αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση το 2015.

Οι αρχές κατηγορούν επίσης το μοντέλο ότι διέμενε σε πολυτελή διαμερίσματα, που ήταν καταχωρημένα στη μητέρα της και τον αδελφό της.

Βαρύνεται επίσης με υποψίες ότι δεν δήλωσε στην εφορία δώρα κι εξυπηρετήσεις, όπως την ενοικίαση πολυτελών διαμερισμάτων ή οχημάτων αξίας «άνω του 1 εκατομμυρίου σέκελ» (235.000 δολάρια), εξήγησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις