Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ελισάβετ: Ανοίγει τους πανέμορφους κήπους του μεσαιωνικού κάστρου Γουίνδσορ

Ελισάβετ: Ανοίγει τους πανέμορφους κήπους του μεσαιωνικού κάστρου Γουίνδσορ
Reuters Αρχείο

Η Βασίλισσα Ελισάβετ επιτρέπει για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερις δεκαετίες τις επισκέψεις του κοινού στους κήπους του κάστρου Γουίνδσορ.

Χάρις στην απόφαση της Βασίλισσας Ελισάβετ οι επισκέπτες – σε περιορισμένο αριθμό και μόνο με εισιτήριο – θα μπορούν να κάνουν την βόλτα τους στους διαμορφωμένους κήπους με τις 3.500 τριανταφυλλιές. Το πρώτο τμήμα του γιγαντιαίου κάστρου, το οποίο απέχει περίπου μία ώρα από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, εγκαινιάστηκε τον 11ο αιώνα από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή.

Η βασιλική οικογένεια αναφέρεται, επίσης, ρητά στο Instagram στα παιδιά και καλεί αυτά και τις οικογένειές τους να επισκεφθούν την τάφρο κάτω από τον περίφημο “Round Tower” που άνοιξε επίσης ξανά.

https://www.instagram.com/p/CDivm7mn1y_/

 

Το 1971 ο πρίγκιπας Φίλιππος επανασχεδίασε τα παρτέρια, ενώ δικής του έμπνευσης και κατασκευής είναι μία χάλκινη κρήνη λωτού.

Το κάστρο υπήρξε στο παρελθόν η έδρα 39 βασιλέων. Η βασίλισσα Ελισάβετ περνούσε και η ίδια τα περισσότερα Σαββατοκύριακά της και όλο το χρόνο της κατά τη διάρκεια του lockdown εκεί πριν μετακομίσει στη Σκωτία στο κάστρο Balmoral.

Η Ελισάβετ έπαιζε στους κήπους ως παιδί και, κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου δημιούργησε έναν κήπο λαχανικών με την αδερφή της Μαργαρίτα, ο οποίος περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, καλαμπόκι, ντομάτες και φασόλια.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις