Κόσμος

Ελισάβετ – κορονοϊός: Πόσο θα κοστίσουν στη Βασίλισσα οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ούτε η Βασίλισσα Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου θα μείνει αλώβητη από την πανδημία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα της κοστίσει 25 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 3 χρόνια.

Η απώλεια εσόδων της Ελισάβετ από την ακύρωση τουριστικών επισκέψεων και διάφορων εκδηλώσεων στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα ανέλθει σε 25 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το People.

Η πρόβλεψη έγινε στη διάρκεια ενημέρωσης από τον διαχειριστή των βασιλικών κονδυλίων Σερ Μάικλ Στίβενς, ο οποίος ελέγχει την “Κυρίαρχη Επιχορήγηση” (Sovereign Grant) – και χειρίζεται τα χρήματα για να πληρώσει για τα “επίσημα καθήκοντα της 94χρονης βασίλισσας, της οικογένειάς της και τη συντήρηση των βασιλικών κατοικιών”.

“Αν κοιτάξουμε το βασικό Sovereign Grant και τα έσοδα που παράγουμε για να συμπληρώσουμε το Sovereign Grant, και τα δύο υποστηρίζουν τα επίσημα καθήκοντα της βασίλισσας Ελισάβετ, αναμένουμε σημαντική μείωση των εισοδημάτων από το Royal Collection Trust λόγω του αντίκτυπου της COVID -19 στους αριθμούς επισκεπτών τους”, είπε ο Στίβενς.

“Σε αυτό οφείλεται το μεγαλύτερο μέρος της προβλεπόμενης απώλειας εισοδήματος, η οποία εκτιμάμε ότι θα είναι περίπου πέντε εκατομμύρια λίρες ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια”, υπογράμμισε.

Όπως επισημαίνει το People, το Sovereign Grant “βασίζεται στο 15% τοις εκατό των πλεονασμάτων των εσόδων της συλλογής ακινήτων της βασιλικής οικογένειας, Crown Estate και έχει οριστεί στα 63 εκατομμύρια δολάρια”. Ωστόσο, το 2017 αυξήθηκε έως και 25% για μια περίοδο 10 ετών για να αποπληρωθεί το κόστος για διάφορες επισκευές και βελτιώσεις και διαμορφώθηκε στο ποσό των 470 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, οι εκτιμήσεις για τα έσοδα που είχαν προβλεφθεί προηγουμένως έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω της πανδημίας και επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για τη διερεύνηση μέτρων μείωσης των εξόδων για την κάλυψη της διαφοράς. Από την άλλη πλευρά, δεδομένης της έλλειψης ενδιαφέροντος για περιηγήσεις στα βασιλικά ανάκτορα στο άμεσο μέλλον, αυτές οι εξοικονομήσεις δαπανών θα «βοηθήσουν στην αντιστάθμιση ορισμένων απωλειών”, δήλωσε ανώτερη βασιλική πηγή στο περιοδικό.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου ίσως μολύνθηκαν με χανταϊό «μαζικά στη ζούγκλα» λέει ο Βασιλακόπουλος - Τι αναφέρει για τον Έλληνα ομογενή
Ο συναγερμός που έχει σημάνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο οφείλεται περισσότερο στα αυστηρά αντανακλαστικά που άφησε πίσω της η πανδημία του κορονοϊού, παρά σε έναν άμεσο, ανεξέλεγκτο κίνδυνο, λέει ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος
Το κρουαζιερόπλοιο «Hondius» 24
Ξανά σκηνικό πολέμου στο Ιράν - Οι ΗΠΑ χτύπησαν το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς κοντά στα Στενά του Ορμούζ, συναγερμός στο Ισραήλ
Σε αντίποινα το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους εναντίον τριών αμερικανικών αντιτορπιλικών - Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Ισραήλ συγκάλεσε ο Νετανιάχου
Επίθεση στην ιρανική πόλη Ισφαχάν