Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ελλείψεις στην Κίνα λόγω των lockdowns: Ανταλλάσσουν gadgets με φαγητό και τσιγάρα με λάχανα

Ελλείψεις στην Κίνα λόγω των lockdowns: Ανταλλάσσουν gadgets με φαγητό και τσιγάρα με λάχανα

Η στρατηγική «μηδενικής Covid» με την επιβολή lockdown που ακολουθείται στην Κίνα φαίνεται να έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους πολίτες και μερικές φορές να φτάνουν σε σημεία… απόλυτης απελπισίας! Με περίπου 13 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν περιοριστεί στο σπίτι τους από 23 Δεκεμβρίου λόγω του κορονοϊού, σημειώνονται πολλές ελλείψεις που κάποιοι προσπαθούν να καλύψουν ακόμα και με ανταλλαγές…

Βίντεο και φωτογραφίες, που κάνουν τον γύρο των social media, δείχνουν ανθρώπους που οι πόλεις τους βρίσκονται σε lockdown να ανταλλάσσουν τσιγάρα και τεχνολογικά gadgets με φαγητό.

Οι τοπικές αρχές στην πόλη Xi’an παρέχουν δωρεάν τρόφιμα σε νοικοκυριά, υπήρξαν όμως πολλές καταγγελίες στα social media ότι οι προμήθειες έχουν εξαντληθεί ή κάποιοι δεν είχαν λάβει ακόμη βοήθεια.

Στο Weibo, ιδιαίτερα δημοφιλές κοινωνικής δικτύωσης, κυκλοφορούν βίντεο και φωτογραφίες με ανθρώπους να ανταλλάσσουν τσιγάρα με λάχανο, υγρό πιάτων με μήλα και σερβιέτες για ένα μικρό σωρό λαχανικά.

Σε ένα άλλο βίντεο, ένας κάτοικος ανταλλάσσει μια κονσόλα Nintendo Switch με ένα πακέτο με noodles και δύο ψωμάκια στον ατμό.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τα αυστηρά αυτά μέτρα έρχονται ενόψει της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς και των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που πρόκειται να διεξαχθούν στο Πεκίνο τον επόμενο μήνα. 

Η Κίνα φαίνεται να έχει εξαλείψει στην πράξη την πανδημία στο έδαφός της από την άνοιξη του 2020, χάρη σε μακροχρόνιες υποχρεωτικές καραντίνες κατά την άφιξη επισκεπτών, στοχευμένα lockdows, μαζικά διαγνωστικά τεστ, εφαρμογές στα κινητά για την παρακολούθηση των μετακινήσεων και δραστικό περιορισμό των διεθνών πτήσεων.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από BBC, Independent και Telegraph

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις