Κόσμος

Έλληνας κάτοικος στη Σανγκάη: «Η δαγκάνα είναι παραδοσιακό όπλο στην Κίνα»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκλονιστικά είναι τα όσα περιγράφει Έλληνας που ζει στην Σανγκάη για την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό. Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής (15.04.2022), ο Αλέξανδρος Οικονόμου τόνισε πως «οι βαρβαρότητες είναι μεμονωμένες». 

Οι κάτοικοι της Σανγκάης εδώ και μέρες ζουν ένα εφιάλτη, αφού το επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού εντοπίζεται πλέον στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας και το αυστηρό lockdown έχει προκαλέσει δραματικές επιπτώσεις στην πλειονότητα των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της. Εικόνες που κάνουν τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ δείχνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα καταπατούνται ακόμα και τα ανθρώπινα διακαιώματα, προκειμένου οι κάτοικοι να συμμορφωθούν με τα μέτρα και να εγκατασταθούν στα κέντρα καραντίνας. 

Ιδιαίτερη εντύπωση έχουν προκαλέσει – μεταξύ πολλών άλλων – οι εικόνες που δείχνουν επεισόδια μεταξύ πολιτών και αστυνομικών, ενώ χρησιμοποιούνται ακόμα και… δαγκάνες για να πιάσουν τους πολίτες και να τους πάνε για καραντίνα. 

Δείτε βίντεο:

«Οι βαρβαρότητες είναι λίγες ή μεμονωμένες»

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής (15.04.2022), ο Έλληνας που ζει στην Σανγκάη αναφέρθηκε σε αυτές τις εικόνες που έχουν κάνει την παγκόσμια κοινότητα να κοιτά τα όσα διαδραματίζονται στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας. «Η δαγκάνα της Κίνας είναι παραδοσιακό όπλο το οποίο υιοθετήθηκε από την αστυνομία για να μην υπάρξει βία και για να ακινητοποιείται ο κόσμος χωρίς να του επιτίθενται» επεσήμανε ο Αλέξανδρος Οικονόμου. 

«Ο νόμος εδώ είναι για όλους, οι βαρβαρότητες αυτές είναι λίγες ή μεμονωμένες καθώς μιλάμε για μία πόλη με 24.000.000 κατοίκους» δήλωσε και συμπλήρωσε «δεν μπορείς να δείχνεις τις καφρίλες που γίνονται στην Ελλάδα και να λες α αυτό είναι η Ελλάδα». Εξηγώντας το εύρος των σκληρών μέτρων ο Αλέξανδρος Οικονόμου επισημαίνει πως «είναι σαν να λέμε στην Αττική γίνεται χαμός και lockdown αλλά στον Πειραιά είναι κομπλέ».

Click4more: Σανγκάη: Αρπάζουν πολίτες με δαγκάνες και τους σέρνουν σε κέντρα καραντίνας – Χωρίζουν παιδιά και γονείς

Περιγράφοντας το πώς βιώνει ο ίδιος το αυστηρό lockdown, είπε: «Στο σπίτι μου είμαι πολύ ήρεμα έως βαρετά. Μπορείς να βγεις στον περιβάλλοντα χώρο της πολυκατοικίας, αλλά εξαρτάται από τα κρούσματα σε κάθε πολυκατοικία».

Σημείωσε δε ότι «ο κόσμος δεν έχει απηυδήσει τόσο από την καραντίνα αλλά από το ότι δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα τελειώσει». «Μας δίνουν δωρεάν self test και έρχονται κάτω από το σπίτι για να κάνουμε δωρεάν PCR» υπογραμμίζει.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί από τον τυφώνα Isaias – 700.000 άνθρωποι χωρίς ρεύμα, σοβαρό πλήγμα στην παραγωγή πετρελαίου
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Φλόριντα και Αλαμπάμα - Σοβαρό πλήγμα στην παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, με τις ΗΠΑ να αποδεσμεύουν 4 εκατομμύρια βαρέλια από τα στρατηγικά αποθέματα
Καταστροφές από τον τυφώνα Isaias
«Έμοιαζε με παγίδα»: Πώς ο Τραμπ αιφνιδίασε τον Ζελένσκι με τη συμφωνία για το ντίζελ με τον Πούτιν – Τα 6 αιτήματα που αγνόησε η Ουκρανία
Οι Ουκρανοί πήγαν στο Μαϊάμι για να συζητήσουν εκεχειρία στις ενεργειακές επιθέσεις και βρέθηκαν μπροστά σε μια συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας για το ντίζελ
ATTENTION: PHOTO MONTAGE: Following the announcement of new Ukraine talks, indications are mounting that Budapest is the site of a possible meeting between the presidents of Ukraine and Russia with Donald Trump. From left: Volodymyr Zelensky, Donald Trump, and Vladimir Putin. Photo by: Presidential Office of Ukraine/picture-alliance/dpa/AP Images 8
ΗΠΑ: AI «παρίστανε» τον μάρτυρα σε ανεξιχνίαστη ανθρωποκτονία και έστειλε ψεύτικη πληροφορία στην αστυνομία
Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Anthropic επινόησε μαρτυρία για υπόθεση δολοφονίας και την υπέβαλε στις αρχές της Φιλαδέλφειας - Η εταιρεία χρειάστηκε πάνω από δύο μήνες για να εντοπίσει τι είχε συμβεί, προκαλώντας την οργή της αστυνομίας
ΑΙ
Τραμπ κατά Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι ώρα να αποκτήσει νέο πρόεδρο που να κλείνει συμφωνίες
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι έχασε ευκαιρίες για τον τερματισμό του πολέμου και ζήτησε να σταματήσουν οι επιθέσεις σε ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
Ντόναλντ Τραμπ 50