Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ελληνική κατάρρευση και… Frexit! Οι “μαύρες” προβλέψεις του Bloomberg για το 2017

Ελληνική κατάρρευση και… Frexit! Οι “μαύρες” προβλέψεις του Bloomberg για το 2017

– Το πρακτορείο ειδήσεων παρουσιάζει μέσα από tweets τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις για τη νέα χρονιά
– Τι εκτιμά ότι θα συμβεί στην Ελλάδα το 2017
– Διαβάστε όλα τα σενάρια του Bloomberg

Μια… περίεργη παράδοση έχει κάθε χρόνο το Bloomberg που επιλέγει, λίγο πριν το τέλος του έτους, να παρουσιάσει μέσα από μια σειρά tweets τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις του για τη νέα χρονιά.

Μην βιαστείτε να τις… υποτιμήσετε, καθώς μέσα από περσινό το ημερολόγιο, το ειδησεογραφικό πρακτορείο προέβλεψε στην περσινή του έκδοση, τόσο το Brexit, όσο και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

 

Αναλυτικά οι προβλέψεις για το 2017

 

Η άνοδος του λαϊκισμού μάστιγα για την Ευρώπη

Η Μαρίν Λεπέν κερδίζει τις γαλλικές εκλογές. Οδηγεί τη χώρα σε δημοψήφισμα για την παραμονή στην Ευρώπη και κερδίζει και αυτό. Η Γαλλία γίνεται η δεύτερη μεγάλη χώρα μετά την Αγγλία που θα αποχωρήσει αλλά η συγκεκριμένη κίνηση ουσιαστικά διαλύει την Ευρώπη τουλάχιστον με τη μορφή που την ξέρουμε.

Στην Ιταλία γίνονται εκλογές τις οποίες κερδίζει ακόμη ένας λαικιστής, ο Μπέπε Γκρίλο των 5 αστέρων «κάνοντας» το πολιτικό μείγμα στην Ευρώπη ακόμη πιο εκρηκτικό.

Στη Γερμανία επίσης η Άγκελα Μέρκελ χάνει τις εκλογές και στη Μεγάλη Βρετανία ανατρέπεται και η Τερέζα Μέι τη οποία αντικαθιστά κάποιος σκληροπυρηνικός υποστηρικτής του Brexit.

Αναφορά εννοείται πως γίνεται και στη χώρα μας, με το Bloomberg να αναφέρει πως παρά τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα τα οποία συνεχίζονται η οικονομία συνεχίζει να καταρρέει χωρίς αυτή τη φορά να υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα.

 

Κίνημα ενάντια στον Τραμπ κλυδωνίζει τις ΗΠΑ

 

Το Bloomberg τονίζει πως οι πρώτες εβδομάδες Τραμπ στη εξουσία θα είναι σχετικά «άνετες» για το νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ. Τονίζει μάλιστα πως οι πρώτες του ενέργειες (σ.σ πιθανότατα κάποια νέα οικονομική μεταρρύθμιση) θα φέρουν και σημαντική αύξηση της δημοτικότητάς του. Τα καλά νέα όμως σταματούν εδώ καθώς το Bloomberg αναφέρει πως θα υπάρξει σημαντική έξαρση και αντιδράσεις ειδικά από την πολιτεία της Καλιφόρνια. Στην συγκεκριμένη πολιτεία το Bloomberg αναφέρει πως τα κινήματα θα είναι τόσο ισχυρά και οι αντιδράσεις τόσο έντονες που δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμη και ένα δημοψήφισμα για Calexit … (ο ακριβής όρος που το Bloomberg χρησιμοποιεί)…

 

Οι ΗΠΑ ενάντια στον υπόλοιπο πλανήτη

 

Το χειρότερο το Bloomberg το κρατά για το τέλος, αναφέροντας πως δεν είναι απίθανο οι ΗΠΑ να αποφασίσουν τελικώς να αποχωρήσουν από το ΝΑΤΟ (σ.σ μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις Τραμπ) μία αποχώρηση, η οποία αυτόματα θα προκαλέσει ντόμινο παγκοσμίων εξελίξεων. Μία από αυτές ίσως να είναι η εκ νέου «ψυχρότητα» στις σχέσεις ΗΠΑ – Κούβας, αλλά και ένας επίσημα κηρυγμένος οικονομικός πόλεμος με την Κίνα.

Από την άλλη πλευρά, η έξοδος των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ θα δώσει αυτόματα το «πράσινο» φως στη Ρωσία για εγκαθίδρυση δικών της συστημάτων και επιρροών τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Συρία, καθώς ο «μεγάλος» παίκτης της Βορειοατλαντικής συμμαχίας θα είναι και επίσημα παρελθόν, αλλά παράλληλα και πολύ απασχολημένος με τον δικό του Σινο – αμερικανικό πόλεμο.

 

ΠΗΓΗ: LIBERATION

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε