Κόσμος

Ελληνοκύπριοι στο οδόφραγμα της Δερύνειας: “Τούρκοι, φύγετε από την Αμμόχωστο”

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν Ελληνοκύπριοι της “Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού” στο οδόφραγμα της Δερύνειας. Αφορμή οι πρόσφατες εξελίξεις στην Αμμόχωστο.

Η διαμαρτυρία που κάνουν οι Ελληνοκύπριοι γίνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου από τους Τούρκους. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση η Πρωτοβουλία καλεί “όλους τους πολίτες που αντιλαμβάνονται την ανάγκη δικαιοσύνης, ελευθερίας και δημοκρατίας, να φωνάξουν ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την επιστροφή στην Αμμόχωστο, στην Κερύνεια, στη Μόρφου, στην Καρπασία, στη Μεσαορία, σε όλη τη Λευκωσία”. Καλεί “όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να σταθούν καλά, υπερασπιζόμενοι την Ιστορία”.

Ανακοίνωση για την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της Δερύνειας, εξέδωσε ο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συστήνοντας υπευθυνότητα προς όσους παρευρεθούν έναντι οποιασδήποτε τυχόν προβοκατόρικης ενέργειας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Τζέφρι Επστάιν έστειλε στον πρίγκιπα Άντριου 20χρονη για ερωτικό ραντεβού, της πρόσφεραν τσάι και ξενάγηση στο Μπάκιγχαμ» – Η καταγγελία του δικηγόρου της
«Μιλάμε για τουλάχιστον μία γυναίκα που στάλθηκε από τον Τζέφρι Έπσταϊν στον πρίγκιπα Άντριου. Και μετά από μια νύχτα μαζί του, της έκαναν ακόμη και ξενάγηση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ»
Ο πρίγκιπας Άντριου
Αισιόδοξος ο Τραμπ για το Ιράν: «Διαπραγματεύονται σοβαρά, ικανοποιητική μία συμφωνία χωρίς πυρηνικά»
Ιρανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως Ουάσινγκτον και Τεχεράνη διαπραγματεύονται για την αποκλιμάκωση της έντασης – Γεμάτη με αμερικανικά πλοία και στρατιώτες η Μέση Ανατολή
Ντόναλντ Τραμπ