Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Εllis Island: Σπαρακτικές φωτογραφίες! Η ζωή των μεταναστών στη Νέα Υόρκη

Εllis Island: Σπαρακτικές φωτογραφίες! Η ζωή των μεταναστών στη Νέα Υόρκη

Ήταν πίσω στο 1892 που άνοιξε το Ellis Island στη Νέα Υόρκη και λειτούργησε ως ομοσπονδιακός σταθμός μετανάστευσης για περισσότερα από 60 χρόνια.

Οι σπαρακτικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν τις άθλιες συνθήκες ζωής των μεταναστών πριν από 100 χρόνια. Εκατομμύρια νεοαφιχθέντες μετανάστες πέρασαν από τον σταθμό Ellis Island μέχρι το κλείσιμό του το 1954.

Εκτιμάται ότι σχεδόν το 40% των σημερινών πολιτών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής μπορούν να εντοπίσουν έναν τουλάχιστον από τους προγόνους τους στο νησί. Οι μετανάστες περνούσαν από μεγάλες ουρές για ιατρικές και νομικές επιθεωρήσεις προκειμένου να αποφασιστεί αν ήταν κατάλληλοι για να τους επιτραπεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Μεταξύ 1900 και 1914 περίπου 5.000 έως 10.000 άνθρωποι περνούσαν καθημερινά από τον σταθμό μετανάστευσης. Οι φωτογραφίες τεκμηριώνουν το πλήθος μεταναστών που διέμενε στο Lower East Side στη Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις.

Οι φωτογραφίες του Jacob A Riis αποκαλύπτουν πώς ζούσε το κύμα μεταναστών σε μια πόλη που την ίδια στιγμή ήταν η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο. Ορισμένες από τις φωτογραφίες ανήκουν στον Lewis Hine που τις χρησιμοποίησε για να αλλάξουν οι νόμοι της παιδικής εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε