Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Έλον Μασκ προς Ισραήλ: Η εκδίκηση είναι για τους αδύναμους

Έλον Μασκ προς Ισραήλ: Η εκδίκηση είναι για τους αδύναμους

Με αναφορές στον Λυκούργο τον νομοθέτη της Αρχαίας Σπάρτης ο Έλον Μασκ αναφέρεται στα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και επί της ουσίας απευθύνεται στο Ισραήλ.

Ο Έλον Μασκ ο οποίος έχει δεχθεί πολλά πυρά για τις εικόνες φρίκης που αναπαράγονται από το X (πρώην twitter), διηγείται με τον δικό του τρόπο την ιστορία του Λυκούργου και καταλήγει στέλνοντας μήνυμα στο Ισραήλ. 

Γράφει: Όσον αφορά τον Λυκούργο, ιδρυτή της Σπάρτης. Η κομβική στιγμή στη δημιουργία της Σπάρτης ήρθε όταν ο Λυκούργος πρότεινε ριζοσπαστικούς νόμους που θα μετέτρεπαν το κράτος σε μερικούς από τους μεγαλύτερους πολεμιστές στην ιστορία. Ένα μέλος της συνέλευσης ήταν τόσο προσβεβλημένο που χτύπησε τον Λυκούργο στο μάτι. Ο Λυκούργος θα μπορούσε εύκολα να τον σκοτώσει και όλοι το ήξεραν. Αντ ‘αυτού, στάθηκε εκεί με το μάτι του κατεστραμμένο και κάλεσε αυτόν τον άνδρα στο σπίτι του για δείπνο, πείθοντας τελικά τον άνδρα να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του. Μόλις τέθηκαν σε ισχύ οι νόμοι, ο Λυκούργος έφυγε για το ναό, λέγοντας ότι οι νόμοι δεν μπορούσαν να αλλάξουν μέχρι να επιστρέψει. Τότε ο Λυκούργος πέθανε από την πείνα. Το μάθημα εδώ είναι ότι η εκδίκηση είναι για τους αδύναμους».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις