Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Έλον Μασκ: «Θα λέω ό,τι θέλω στο Twitter και ας χάσω χρήματα»

Έλον Μασκ: «Θα λέω ό,τι θέλω στο Twitter και ας χάσω χρήματα»
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

«Θα λέω ό,τι θέλω και αν οι επιπτώσεις είναι να χάνω χρήματα, ας είναι», απάντησε ο Έλον Μασκ στη συνέντευξή του στο NBC, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι απόψεις του τώρα τελευταία, οι οποίες μπορεί να αναγκάσουν διαφημιστές να αποχωρήσουν από το Twitter.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο CNBC, ο Έλον Μασκ υπερασπίστηκε το δικαίωμά του στην έκφραση, ακόμα και αν αυτή εμπεριέχει ακραίες απόψεις και μπορεί να του κοστίσουν χρήματα από τις διαφημίσεις στο Twitter.

Σε μια σειρά tweets, ο Έλον Μασκ χαρακτήρισε το πρόσφατο μακελειό στο Τέξας ως μια στημένη επιχείρηση για να επηρεάσει ψυχολογικά τους πολίτες (Psy Op) ενώ κατηγορήθηκε και για αντισημιτισμό, επειδή δήλωσε πως ο Τζορτζ Σόρος μισεί την ανθρωπότητα. Μάλιστα, έκανε retweet και καταρριφθείσες θεωρίες για την εγκληματικότητα και τη φυλή των ανθρώπων.

Μιλώντας στον Ντέιβιντ Φάρμερ του CNBC, ο Έλον Μασκ αρχικά δεν απάντησε στην ερώτηση περί χρημάτων. Ωστόσο, λίγο μετά είπε «μου θυμίζει την ταινία του 1987, The Princess Bride, όπου ο Ίνιγκο Μοντόγια αντιμετωπίζει τον άνθρωπο που σκότωσε τον πατέρα του. Και λέει, πρόσφερέ μου λεφτά. Πρόσφερέ μου εξουσία. Δε με ενδιαφέρει».

«Άρα απλά δε σε ενδιαφέρει;», τον ρώτησε ο Ντέιβιντ Φάρμερ και, παρά το «παγωμένο» βλέμμα του, ο Έλον Μασκ απάντησε: «Θα λέω ό,τι θέλω και αν οι επιπτώσεις είναι να χάνω χρήματα, ας είναι».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις