Κόσμος

Έλον Μασκ: Θέλει να συνδέσει τον εγκεφάλο με υπολογιστή για επιπλέον τεχνητή νοημοσύνη!

Στη σύσταση μιας νέας εταιρείας με την ονομασία Neuralink φέρεται ότι έχει προχωρήσει ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ, η οποία στόχο θα έχει την ανάπτυξη τεχνολογίας που θα συνδέει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με τους υπολογιστές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Neuralink βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο και έχει καταχωρηθεί ως εταιρεία «ιατρικής έρευνας». Στόχος της θα είναι η ανάπτυξη της τεχνολογίας «neural lace», για την εμφύτευση μικροσκοπικών ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο. Η τεχνική αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της μνήμης ή για να παράσχει στον άνθρωπο επιπρόσθετη τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κορυφαίοι επιστήμονες και ερευνητές του κλάδου πρόκειται να εργαστούν στην εταιρεία, η οποία θα χρηματοδοτείται από τον Μασκ. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι με την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας πιθανόν κάποια στιγμή στο μέλλον οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να ανεβάζουν και να κατεβάζουν τις σκέψεις τους σε υπολογιστές.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο σχετική ανάρτηση του Μασκ στο Twitter, ο ίδιος επιβεβαίωσε την ύπαρξη της εταιρείας, δηλώνοντας ότι περισσότερες λεπτομέρειες πρόκειται να δημοσιοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μετέωρη η «αποκλιμάκωση» που υποσχέθηκε ο Τραμπ στη Μινεάπολη - «Ο δήμαρχος Φρέι παίζει με τη φωτιά»
Ο Τζέικομπ Φρέι είχε δηλώσει ότι «δεν θα εφαρμόσει τους ομοσπονδιακούς νόμους περί μετανάστευσης» με τον Αμερικανό πρόεδρο να απαντά ότι «η δήλωση αποτελεί πολύ σοβαρή παραβίαση του νόμου»
Διαδηλωτές συμμετέχουν σε διαμαρτυρία για τον θανάσιμο πυροβολισμό του Alex Pretti από ομοσπονδιακούς πράκτορες μετανάστευσης στο Μινεάπολις
Σε δίκη δύο Γάλλοι streamers για τον θάνατο ενός 46χρονου σε live μετάδοση – Έκαναν βίντεο με βασανισμούς και ωμή βία
Η έρευνα ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη βίντεο όπου το θύμα δεχόταν προσβολές και χτυπήματα, τον απειλούσαν σε ζωντανή μετάδοση, στο κανάλι του, το οποίο είχε συγκεντρώσει σχεδόν 200.000 ακολούθους
Ο 46χρονος Ζαν Πορμανόβ
Η Αρχιεπίσκοπος Σάρα Μαλάλι έγινε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας – Επεισόδιο προκάλεσε κληρικός
Ο διορισμός της προκάλεσε κριτική από ορισμένους συντηρητικούς στο παγκόσμιο δίκτυο των Αγγλικανών που αντιτίθενται στη χειροτονία των γυναικών
Η Αρχιεπίσκοπος Σάρα Μαλάλι
Θηριώδη κύματα παρέσυραν και έπνιξαν 13χρονη στη Μάλτα: Αγνάντευε τη θάλασσα με την οικογένειά της σε πεζόδρομο
Η σορός του κοριτσιού βρέθηκε παγιδευμένη σε βράχους στον πυθμένα της θάλασσας και ανασύρθηκε από τους δύτες - Τα κύματα παρέσυραν τον πατέρα και τον αδερφό της οι οποίοι κατάφεραν να κολυμπήσουν και να σωθούν
Μάλτα