Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Έλον Μασκ: Το πρόσωπο της χρονιάς του περιοδικού TIME – Ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη

Έλον Μασκ: Το πρόσωπο της χρονιάς του περιοδικού TIME – Ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη
Reuters

Το περιοδικό TIME ανακήρυξε τον Έλον Μασκ (Elon Musk), CEO της Tesla και της SpaceX, ως το πρόσωπο της χρονιάς. Είναι εκείνος που «δημιουργεί την αλλαγή» στον πλανήτη.

Χωρίς δεύτερη κουβέντα ο Έλον Μασκ (Elon Musk) ήταν αναμφίβολα ο άνθρωπος του 2021, εντός αλλά και εκτός Γης, καθώς, σύμφωνα με το TIME, ο ισχυρός άνδρας της SpaceX και της Tesla, δεν είναι μόνον ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, αλλά και εκείνος που «δημιουργεί την αλλαγή».

«Το Πρόσωπο της Χρονιάς είναι δείκτης επιρροής και λίγα άτομα είχαν μεγαλύτερη επιρροή από τον Μασκ στη ζωή στη Γη, και ενδεχομένως στη ζωή έξω από τη Γη», έγραψε ο αρχισυντάκτης του TIME, Έντουαρντ Φέλσενταλ. «Το 2021, ο Μασκ αναδείχθηκε όχι απλώς ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά και ως ίσως το πιο πλούσιο παράδειγμα μιας τεράστιας αλλαγής στην κοινωνία μας».

Ο Έλον Μασκ έγραψε ιστορία το 2021

Ο Μασκ απασχόλησε πολλές φορές τα media με τις δραστηριότητές του, ενώ με τα tweets του είχε και έχει τη δύναμη να «παίζει» με τις τιμές των κρυπτονομισμάτων. Φέτος, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου εκτόξευσε πυραύλους στο διάστημα, μοιράστηκε τη διάγνωσή του με Asperger, ενώ συνεχίζει να πουλά τις μετοχές του.

Όπως μετέδωσε πριν λίγες ημέρες το Bloomberg, ο Μασκ «ξεφορτώθηκε» μετοχές ύψους 963 εκατ. δολαρίων, ασκώντας 2,2 εκατ. options, σύμφωνα με γνωστοποιήσεις προς τις χρηματιστηριακές αρχές. Η συνολική αξία των μετοχών, τις οποίες έχει πουλήσει μέχρι στιγμής ο Μασκ, ανέρχονται σε 11,8 δισ. δολάρια, σε μία περίοδο 5 εβδομάδων.

Από τη Δευτέρα (13.12.2021), ο 50χρονος Μασκ έχει «καθαρή» περιουσία 265,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX έγραψε ιστορία αρκετές φορές φέτος, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης του πρώτου πληρώματος εξ ολοκλήρου από ιδιώτες στο διάστημα από τη SpaceX τον Σεπτέμβριο. Η αεροδιαστημική εταιρεία κέρδισε επίσης ένα συμβόλαιο 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη NASA – πυροδοτώντας διαμάχη με τον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος.

Η Tesla ανακοίνωσε τα σχέδιά της να δημιουργήσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη το 2022 και σύναψε συμφωνία με τη Hertz και την Uber για να καταστήσει διαθέσιμα προς ενοικίαση 100.000 Tesla’s.

Το πρόσωπο της χρονιάς από το Time

Η ανακήρυξη του προσώπου της χρονιάς από το TIME άρχισε το 1927 και έκτοτε άλλαξε για να αναγνωρίσει όχι μόνο ένα άτομο, αλλά και να εξετάσει τον αντίκτυπο μιας ομάδας, κινήματος ή ιδέας που είχε τη μεγαλύτερη επιρροή τον περασμένο χρόνο.

Το 2020, ο Τζο Μπάιντεν και η Καμάλα Χάρις επιλέχθηκαν μαζί ως Πρόσωπο της Χρονιάς.

Η ετήσια επιλογή δεν θεωρείται απαραίτητα τιμή, καθώς η επιλογή θα μπορούσε να ασκήσει αρνητική επιρροή. Για παράδειγμα, ο Αδόλφος Χίτλερ ονομάστηκε Άνδρας της Χρονιάς το 1938.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις