Κόσμος

Ελπιδοφόρος: Η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα ηθική και ιστορική ευθύνη της Βρετανίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τους Βρετανούς προ των ευθυνών τους θέτει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος για την ακύρωση από τον Ρίσι Σούνακ της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Ο προκαθήμενος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στις ΗΠΑ τονίζει πως «τα γλυπτά είναι φάροι της κοινής μας ανθρώπινης κληρονομιάς».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με μήνυμά του στο Χ πρώην Twitter ζητά την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και καταδικάζει την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου.

«Η απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει ξαφνικά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα προσβάλλει βαθιά τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο», τονίζει στην ανάρτησή του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ο οποίος μάλιστα σημειώνει ότι:

«Τα Γλυπτά είναι φάροι της κοινής μας ανθρώπινης κληρονομιάς και η επανένωσή τους στην Αθήνα εκπληρώνει την ηθική και ιστορική ευθύνη του Ηνωμένου Βασιλείου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στα άκρα Ισπανία και Ιταλία για την επαναφορά της Σένγκεν: Τελεσίγραφο από τη Μαδρίτη – «Δεν δεχόμαστε επιβολές», απαντά η Ρώμη
Η κυβέρνηση Μελόνι αρνείται να υποχωρήσει πριν από τις 15 Αυγούστου, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας και νέο μεταναστευτικό κύμα στη Θέουτα
Μετανάστες, Ισπανία, Θέουτα
Συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν με ρήτρα συλλογικής άμυνας: «Επίθεση σε έναν θα θεωρείται επίθεση σε όλους»
Η συμφωνία της Μέκκας προβλέπει ρήτρα συλλογικής άμυνας, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία – Στο βάθος η νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην περιοχή
Αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν 29