Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ελπίζει η Μέρκελ: «Μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση εντός τριμήνου»

Μέρκελ

Σε σχηματισμό κυβέρνησης εντός τριμήνου ελπίζει η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

«Πολύ σύντομα θα πρέπει να συζητήσουμε για τις γερμανικές στρατιωτικές αποστολές (ενν. στη Συρία ή το Αφγανιστάν) και ελπίζω ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης μπορεί να έχει ολοκληρωθεί πριν συζητήσουμε για κάθε μεμονωμένη περίπτωση», είπε η καγκελάριος Μέρκελ σε σημερινό της Video-Podcast.

Αυτό σημαίνει ότι η Μέρκελ ελπίζει ότι μπορεί να έχει σχηματιστεί κυβέρνηση εντός των τριών προσεχών μηνών, δεδομένου ότι οι εν λόγω αποστολές έχουν παραταθεί μόνο για τρεις μήνες και για την επόμενη φάση, μετά τη λήξη αυτής της παράτασης, θα πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση για να εγκρίνει νέα.

Την Τετάρτη η έναρξη των συνομιλιών

Ήδη την ερχόμενη Τετάρτη οι ηγεσίες των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), των βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) πρόκειται να διεξάγουν τις πρώτες συζητήσεις για συγκρότηση μεγάλου συνασπισμού . Σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία, θα πρέπει το περιεχόμενο της να εγκριθεί όμως από τα μέλη του SPD σε νέο συνέδριο το οποίο θα συγκληθεί για τον λόγο αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι στο Συνέδριο του SPD, το οποίο το οποίο διεξάγεται στο Βερολίνο, τα μέλη του ψήφισαν μεν υπέρ της πρότασης της ηγεσίας του για συνομιλίες μη δεσμευτικού, «ανοικτού αποτελέσματος» με τους Χριστιανοδημοκράτες, το οποίο όμως θα πρέπει να εγκριθεί σε νέο συνέδριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, wallstreet-online,dts

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις