Κόσμος

Ελβετία: 200 Βρετανοί τουρίστες το έσκασαν από καραντίνα σε χιονοδρομικό κέντρο

Την δεκαήμερη καραντίνα τους «έσπασαν» περίπου 200 Βρετανοί που έκαναν διακοπές σε χιονοδρομικό κέντρο στην Ελβετία. Οι Βρετανοί ταξιδιώτες, όπως ανακοίνωσαν την Κυριακή (27/12) οι τοπικές αρχές, το έσκασαν κατά την διάρκεια της νύχτας από το χιονοδρομικό κέντρο του Βερμπιέ.

Από τις 14 Δεκεμβρίου η ελβετική κυβέρνηση αποφάσισε να μπαίνουν σε καραντίνα δέκα ημερών οι ταξιδιώτες που προέρχονται από την Βρετανία. Όμως οι 200 από τους 420 τουρίστες που βρίσκονταν στο Βερμπιέ δεν τήρησαν το μέτρο και «δραπέτευσαν», ανέφερε η εφημερίδα SonntagsZeitung.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Βερμπιέ είναι πολύ δημοφιλές στους Βρετανούς και ήλπιζε ότι φέτος θα υποδεχόταν χιλιάδες τουρίστες. Ο εντοπισμός μιας μετάλλαξης του νέου κορονοϊού στη Βρετανία γκρέμισε και τις τελευταίες ελπίδες.

Click4more: H EE «σηκώνει το μανίκι» και εμβολιάζεται – Αγωνία για την μετάλλαξη του κορονοϊού

Ορισμένοι από τους Βρετανούς που βρίσκονταν ήδη εκεί έφυγαν αμέσως, όμως κάποιοι αποφάσισαν να παραμείνουν λίγο ακόμα, εξήγησε ένας εκπρόσωπος της κοινότητας Μπάνιε, ο Ζαν-Μαρκ Σαντόζ. Πολλοί τήρησαν την καραντίνα για μία ημέρα και μετά το έσκασαν μέσα στη νύχτα, επωφελούμενοι από το σκοτάδι, είπε στο πρακτορείο ATS. Οι ξενοδόχοι αντιλήφθηκαν τι συνέβη όταν είδαν ότι έμειναν άθικτοι οι δίσκοι με το πρωινό τους.

«Δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε. Στις περισσότερες περιπτώσεις η καραντίνα ήταν αβάσταχτη. Φανταστείτε να μένετε τέσσερις άνθρωποι σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου 20 τετραγωνικών μέτρων», πρόσθεσε. Οι τουρίστες έφυγαν «κάπως ενοχλημένοι με την Ελβετία» και με την αίσθηση ότι «έπεσαν σε παγίδα», εξήγησε.

Δύο κρούσματα της νέας μετάλλαξης του SARS-CoV-2 έχουν εντοπιστεί στην Ελβετία και ένα στο γειτονικό Λιχτενστάιν. Έχουν επίσης εντοπιστεί δύο κρούσματα της μετάλλαξης που πρωτοεμφανίστηκε στη Νότια Αφρική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βιρτζίνια Τζιουφρέ: «Με βίασε γνωστός πρωθυπουργός» – Η αποκαλυπτική βιογραφία του θύματος του Τζέφρι Επστάιν
«Ο πρωθυπουργός γελούσε όταν με πόναγε και ηδονιζόταν περισσότερο όταν τον ικέτευα να σταματήσει. Με βίασε πιο άγρια από οποιονδήποτε άλλο πριν» είχε γράψει η γυναίκα στο βιβλίο της
Βιρτζίνια Τζούφρε
Ο Ντόναλντ Τραμπ ρίχνει τους τόνους μετά τις φονικές ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα – «Η κατάπαυση του πυρός παραμένει σε ισχύ»
45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις χθεσινές επιδρομές - Μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης θα πάει «τις επόμενες ημέρες» στο Ισραήλ για να αποτιμήσει την κατάσταση
Ντόναλντ Τραμπ
Κύπρος: Ποιος είναι ο Τουφάν Ερχιουρμάν – Ο νέος «ηγέτης» στα Κατεχόμενα που εκτόπισε τον εκλεκτό του Ερντογάν
Ο νέος «πρόεδρος» στα Κατεχόμενα δεν υιοθετεί τη λύση των δύο κρατών στο Κυπριακό και τάσσεται υπέρ των διαπραγματεύσεων για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Τουφάν Ερχιουρμάν
Μουσείο του Λούβρου: Η ιστορική κλοπή, το βίντεο ντοκουμέντο και πού επικεντρώνονται οι έρευνες – Ανεκτίμητη η αξία των κλεμμένων κοσμημάτων
Η εισαγγελέας του Παρισιού, Λορ Μπεκό, αποκάλυψε νέα στοιχεία για τη θεαματική κλοπή στο Μουσείο του Λούβρου – Οι δράστες είχαν σχεδιάσει κάθε λεπτομέρεια με εντυπωσιακή ακρίβεια
Σετ κοσμημάτων
Το Ισραήλ «επιστρέφει» στην εκεχειρία μετά το μπαράζ επιθέσεων κατά της Χαμάς στη Γάζα – «Πάγωσε» η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας
Τα σχέδια εκεχειρίας που συμφωνήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ φαίνεται ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να τιναχτούν στον αέρα
Πυκνοί καπνοί έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας