Κόσμος

Ελβετία: Εγκρίθηκε ο εμβολιασμός των παιδιών 12-15 με το εμβόλιο της Pfizer

Η Ελβετία ενέκρινε σήμερα τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού των εταιρειών Pfizer και BioNTEch.

«Η Swissmedic μελέτησε προσεκτικά την αίτηση… που κατέθεσε η Pfizer», αναφέρει η ρυθμιστική αρχή σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, αφότου χορήγησε στο εμβόλιο προσωρινή, τυπική εξουσιοδότηση για τους 12-15 ετών.

Το εμβόλιο, όπως και για τα άτομα άνω των 16 ετών, πρέπει να χορηγηθεί σε δύο δόσεις, μετά τις κλινικές δοκιμές που κατέδειξαν περίπου 100% αποτελεσματικότητα στη νεότερη ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με τη Swissmedic.

Ελβετοί αξιωματούχοι έχουν πει πως ελπίζουν να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των 12-15 ετών από αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου οι μαθητές να είναι έτοιμοι για τη σχολική χρονιά 2021-2022 και να βοηθήσουν στη μείωση μιας πιθανής εστίας διασποράς του ιού, ενόψει του χειμώνα.

«Όσο περισσότερο εμβολιάζεται ο κόσμος, και τα παιδιά αποτελούν μέρος αυτού, τόσο λιγότερο θα κυκλοφορεί ο ιός και τόσο μικρότερος θα είναι ο κίνδυνος για τις ευπαθείς ομάδες», ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Ελβετίας στο Reuters, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη στρατηγική αυτή για τα παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρή ανταλλαγή πυρών με τον 53χρονο που σκόρπισε τον θάνατο έξω από μπαρ στο Τέξας φορώντας μπλούζα του Ιράν, συγκλονιστικό βίντεο
Στα βίντεο από τις κάμερες στις στολές των αστυνομικών έχουν καταγραφεί οι στιγμές μέχρι να πέσει νεκρός ο 53χρονος μετανάστης από τη Σενεγάλη - Σκληρές εικόνες
Ο 53χρονος από τη Σενεγάλη που σκότωσε 3 και τραυμάτισε 16 στο Όστιν του Τέξας