Κόσμος

Ελβετία: Ο πατέρας της Kristina Joksimovic βρήκε το κεφάλι της σε σακούλα στο πλυσταριό

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την φρικιαστική δολοφονία της Kristina Joksimovic, του μοντέλου και φιναλίστ στον διαγωνισμό Μις Ελβετία.

Ο πατέρας της 38χρονης ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της σε μία σακούλα σκουπιδιών στο πλυσταριό του σπιτιού της στην Ελβετία, λίγες ώρες μετά την δολοφονία της κόρης του και μητέρας δύο παιδιών που στραγγαλίστηκε, αποκεφαλίστηκε τεμαχίστηκε από τον σύζυγό της, Marc Rieben, 41 ετών ενώ στη συνέχεια πολτοποίησε μέρη του σώματός της σε βιομηχανικό μπλέντερ.

Οικογενειακός φίλος, αποκάλυψε στη Dailymail, ότι το μακάβριο θέαμα ανακάλυψε ο πατέρας της, όταν ενώ βρισκόταν στο σπίτι της βρήκε μια μαύρη σακούλα απορριμμάτων με τα ξανθά μαλλιά της να προεξέχουν στο πλυσταριό της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας ήταν στο σπίτι για αρκετές ώρες μαζί με τις δύο εγγονές του, ηλικίας 3 και 4 ετών, και μάλιστα δείπνησε με τον Marc (σ.σ. τον σύζυγο), ο οποίος προσποιούνταν ότι δεν ήξερε πού είναι η σύζυγός του. 

Τι τηλεφώνημα που έφερε την φρικτή αποκάλυψη 

Οι γονείς της ξεκίνησαν να ανησυχούν όταν δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα από το νηπιαγωγείο των κοριτσιών που τους ζητούσε να τα παραλάβουν καθώς η μητέρα του δεν εμφανίστηκε. 

Όταν δε πατέρας της Kristina έφτασε στο σπίτι για να αφήσει τα εγγόνια του, ο Marc προσποιήθηκε πως δεν ήξερε που ήταν η σύζυγός του.

Καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς, ο Marc έδειχνε ψύχραιμος συνομιλώντας με τον πατέρα της Kristina και φροντίζοντας τα παιδιά, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Ο πατέρας της έφυγε για να παραλάβει τη μητέρα της Kristina και όταν επέστρεψαν, η μητέρα της επιχείρησε να καλέσει την αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνιση της κόρης τους, όμως οι αρχές δεν μπορούσαν να επέμβουν επειδή η Kristina δεν είχε συμπληρώσει 24ωρο από την τελευταία φορά που εθεάθη. 

Καθώς ο Marc μιλούσε με την πεθερά του, ο πατέρας της Kristina άρχισε να ψάχνει το σπίτι για τυχόν ίχνη της κόρης του. Όταν έφτασε στο υπόγειο, σε ένα απομονωμένο δωμάτιο με παχείς τσιμεντένιους τοίχους, όπου βρίσκεται το πλυσταριό, βρήκε μια μεγάλη μαύρη σακούλα απορριμμάτων με ξανθά μαλλιά να προεξέχουν. Όταν την άνοιξε, αντίκρισε το αποκεφαλισμένο κεφάλι της κόρης του. Σε απόσταση αναπνοής έπαιζαν τα παιδιά.

Έντρομος, έτρεξε έξω από το γκαράζ και φώναξε σε έναν περαστικό να καλέσει την αστυνομία, πριν επιστρέψει στο σπίτι για να αντιμετωπίσει τον γαμπρό του.

Ο Marc, που πιθανώς δεν περίμενε να βρεθεί το σώμα τόσο σύντομα, έδειξε πλήρη αδιαφορία και κανένα συναίσθημα. Όταν η αστυνομία έφτασε και τον συνέλαβε, αυτός απάντησε ψυχρά στη μητέρα της Kristina λέγοντας: «Είπες ότι θα έμενες για λίγο».

Η οικογένεια της Kristina είναι συντετριμμένη από την τραγωδία. Ο πατέρας της προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του, αλλά δέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

Η μητέρα της είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση και βλέπει καθημερινά έναν ψυχίατρο για να αντιμετωπίσει τον πόνο της. 

Η φίλη της Kristina πρόσθεσε: «Δεν ξέρω καν τι να πω στους γονείς της. Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς, δεν υπάρχει δικαιοσύνη για εγκλήματα σαν κι αυτό, όσα χρόνια κι αν καταδικαστεί».

Την περασμένη εβδομάδα, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας στη Λωζάνη απέρριψε το αίτημα του Marc για αποφυλάκιση, καθώς η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αποκάλυψε «συγκεκριμένες ενδείξεις ψυχικής ασθένειας» που συνδέονται με την υπόθεση.

Τόσο οι φίλοι όσο και η οικογένεια του άτυχου μοντέλου προσπαθούν να αντέξουν τις αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια που υπέστη η κοπέλα. Ωστόσο υπάρχει έντονος φόβος για την αποφυλάκιση του Marc.

Τα δύο μικρά κορίτσια της Kristina υποβάλλονται σε ψυχολογική υποστήριξη. Οι ψυχολόγοι τους εξήγησαν κατά τη διάρκεια της κηδείας ότι «η μαμά κοιμάται» και «δεν είναι πια εδώ».

Οκτώ μήνες μετά τον φρικτό φόνο, λουλούδια συνεχίζουν να τοποθετούνται στο σπίτι και στον τάφο της Kristina. Οι κόρες γτης άφησαν επίσης ένα συγκινητικό έργο τέχνης με την επιγραφή «Σε αγαπάμε» γραμμένο στα σερβικά.

Νομικές διαμάχες για την επιμέλεια των παιδιών

Παράλληλα, η επιμέλεια των παιδιών έχει προκαλέσει έντονες νομικές διαμάχες, σύμφωνα με την Dailymail. Οι γονείς της Kristina, που αρχικά ανέλαβαν τη φροντίδα των κοριτσιών, κρίνονται από τις αρχές υπερβολικά μεγάλοι για να τα φροντίσουν μακροπρόθεσμα, ενώ η ψυχική τους κατάσταση έχει τεθεί επίσης υπό αμφισβήτηση.

Η αδερφή του Marc, η οποία ζει στη Βέρνη με την οικογένειά της, έχει καταθέσει αίτημα για την επιμέλεια των παιδιών, υποστηριζόμενη από τον πλούσιο πατέρα της και την ομάδα των δικηγόρων του.

Το γεγονός ότι η οικογένεια της Kristina ανήκει στη μεσαία τάξη και δεν διαθέτει τα ίδια οικονομικά μέσα, καθιστά τον αγώνα για την επιμέλεια ακόμη πιο δύσκολο με το μέλλον των παιδιών να παραμένει αβέβαιο. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξέφυγε η Ζαχάροβα: Κατηγορεί Μακρόν, Σολτς και Μερτς για χρήση ναρκωτικών – «Εξαρτημένοι, ακατάλληλοι να κυβερνήσουν»
«Πήραν μία ανάσα ανακούφισης, τόσο μεγάλη που ξέχασαν να τακτοποιήσουν τα σύνεργά τους», γράφει σε ανάρτησή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάθονται μαζί στο βαγόνι του ειδικού τρένου για το Κίεβο
Ουσιαστική πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας και ΗΠΑ στην Ελβετία «βλέπει» ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
Ο Σκοτ Μπέσεντ είπε επίσης ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την πρόοδο των συνομιλιών με την Κίνα για το εμπόριο Πεκίνου - Ουάσινγκτον
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Scott Bessent
Η Βρετανία περιορίζει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους – Πιέσεις σε Στάρμερ από την άνοδο του ξενοφοβικού Φάρατζ
Οι Βρετανοί εργοδότες εκφράζουν ανησυχίες για τα σχέδια αυστηροποίησης των κανόνων για τους αλλοδαπούς εργαζομένους, λέγοντας ότι είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των κενών στην αγορά εργασίας
Πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, με φόντο τον Πύργο της Ελισάβετ, όπου στεγάζεται η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν
Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ: «Να σε καλέσω σε 2 λεπτά με τον Ζελένσκι και τους άλλους;» – Δείτε βίντεο
Ένα βίντεο από το ταξίδι του με προορισμό το Κίεβο, ανέβασε ο Γάλλος πρόεδρος, στο οποίο φαίνεται ένα στιγμιότυπο όπου ο Μακρόν συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλέφωνο
Ο Εμαννουέλ Μακρόν
«Η Τουρκία έτοιμη να φιλοξενήσει τις συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία» λέει ο Ερντογάν - Μίλησε με Πούτιν και Μακρόν
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την ειρήνη και ότι μια συνολική κατάπαυση του πυρός θα δημιουργήσει το απαραίτητο περιβάλλον για ειρηνευτικές συνομιλίες
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν 4