Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελβετία: Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ζυρίχης πήραν διπλάσιο μισθό λόγω τεχνικού λάθους

Ελβετία: Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ζυρίχης πήραν διπλάσιο μισθό λόγω τεχνικού λάθους

Οι εργαζόμενοι στον δήμο της Ζυρίχης πληρώθηκαν διπλάσιο μισθό τον Φεβρουάριο λόγω ενός τεχνικού λάθους στο πληροφοριακό σύστημα.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ζυρίχης αντιμετώπισαν με χιούμορ το γεγονός, και επέστρεψαν τελικά τον επιπλέον μισθό που τους δόθηκε.

Περίπου 30.000 υπάλληλοι πληρώθηκαν δύο φορές «τη Δευτέρα το πρωί λόγω ενός τεχνικού λάθους», ανέφερε σε ένα δελτίο Τύπου η διεύθυνση Οικονομικών της πόλης της Ζυρίχης, με το ύψος των επιπλέον μισθών να ανέρχεται σε 175 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (183 εκατομμύρια ευρώ).

Η τράπεζα που διαχειρίζεται τη μισθοδοσία για τους εργαζόμενους του δήμου ζήτησε συγγνώμη. Εντούτοις, οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν τον επιπλέον μισθό που τους καταβλήθηκε, υπογραμμίζεται στο δελτίο Τύπου.

Το σφάλμα προήλθε από το λογισμικό ενός παρόχου της Swisscom, που «διεξάγει έρευνα» για το περιστατικό, ανέφερε από την πλευρά της η εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

«Πολλοί εργαζόμενοι αντιμετώπισαν με χιούμορ το περιστατικό», εξήγησε σήμερα η Κλόντια Ναεγκέλι, υπεύθυνη Επικοινωνίας της πόλης στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ορισμένοι ζήτησαν να μάθουν εάν πρόκειται για ένα «πιλοτικό σχέδιο για την καταβολή ενός 14ου μισθού». Άλλοι έγραψαν στην τράπεζα, λέγοντας: «Ευχαριστώ. Να το ξανακάνετε σας παρακαλώ», ανέφερε η ίδια ως παραδείγματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις